Το bitcoin και στα πανεπιστήμια

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων, μετά την ανακοίνωση της CME να πραγματοποιήσει συμβάσεις επί του bitcoin στις 18 του μήνα. Μερικές από τις σημαντικότερες ειδήσεις σχετικά τα ψηφιακά νομίσματα, είναι:

Νωρίς σήμερα το πρωί, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του Τόκιο, το Tokyo Financial Exchange, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την δημιουργία ομάδας εργασίας για την δημιουργία παραγώγου επί του bitcoin τον Ιανουάριο. Προκειμένου να δημιουργηθεί όμως και να τεθεί προς διαπραγμάτευση το εν λόγο παράγωγο, θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν τροποποιήσεις στο χρηματιστηριακό νόμο, κάτι που απαιτεί χρόνο.

Παρότι η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από τις διεθνείς οικονομικές και επενδυτικές εξελίξεις, στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων φαίνεται να ακολουθεί. Στην χώρα μας υπάρχουν έξι συνολικά ATM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει αγορά σε κάποιο ψηφιακό νόμισμα, με τα πιο γνωστά:ethereum, litecoin, bitcoin cash, dodgecom, maneso, και zcash. Μέχρι τον προηγούμενο μήνα οι τράπεζες είχαν μεταφέρει περίπου 1000 ευρώ τον μήνα, σε πλατφόρμες όπως, την coinbase, kraken, bitstamp, και bitpanda.

Τα ψηφιακά νομίσματα εισέρχονται και στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς το πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας Varna University of Management ανακοίνωσε δέκα αιτήσεις υποτροφιών, στο πρόγραμμα software engineering bachelor, με τους νικητές να έχουν την επιλογή να λάβουν την υποτροφία τους ή σε μετρητά 1000 ευρώ ή το αντίστοιχο αντίτιμο σε bitcoin.

Η US Commodity Futures Trading Commission έδωσε άδεια χθες σε δύο χρηματιστήρια, στο Chicago Mercantile Exchange και το Chicago Board Options Exchange να δημιουργήσουν Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης σε Bitcoin, που θα τεθούν σε διαπραγμάτευση σε δύο εβδομάδες.

Το bitcoin διαπραγματεύεται στα $11.529 με πτώση 0,57%, με κεφαλαιοποίηση στα $197,5 δισ.

Το ethereum διαπραγματεύεται στα $460 με απώλειες 1,08% με κεφαλαιοποίηση στα $45 δισ.

Το bitcoin cash διαπραγματεύεται στα $1.532,90 με απώλειες 0,41% με την κεφαλαιοποίηση στα $26,79 δισ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •