Δυσοίωνες βραχυπρόθεσμα οι εκτιμήσεις για τον ΓΔ στο Χ.Α.-Τεχνική εικόνα Τιτάνα, Παπουτσάνη, και Entersoft

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 626,39 μονάδες με άνοδο 1,47%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 26,48 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 1,77 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 63 έκλεισαν ανοδικά, 26 πτωτικά, και 91 παρέμειναν αμετάβλητες.

Από την έναρξη της διαπραγμάτευσης ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 626,84 μονάδες, με την πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να κλείνει με θετικό πρόσημο.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον σε σχέση με χθες καταγράφηκε κυρίως στις μετοχές των ΕΕΕ (23,88 ευρώ με +3,11%) με την αντίσταση να βρίσκεται στα 24,18 ευρώ και την στήριξη στα 23,04 ευρώ, ΙΛΥΔΑ (0,505 ευρώ με +3,48%) με την αντίσταση στα 0,52 ευρώ και την στήριξη στα 0,465 ευρώ, ολοκληρώνοντας πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, Epsilonet (2,64 ευρώ με +4,76%) με την αντίσταση στα 2,66 ευρώ και την στήριξη στα 2,53 ευρώ, και ΚΑΜΠΑΣ (0,908 ευρώ με +0,44%) με την αντίσταση στα 0,94 ευρώ και την στήριξη στα 0,84 ευρώ.

Πακέτα συνεδρίασης

Σε τεχνικό επίπεδο, θετικό παραμένει για την ώρα το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης κατάφερε να βρει στήριξη και στη χθεσινή συνεδρίαση αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα στις 613 μονάδες, ακυρώνοντας μέχρι στιγμής το σενάριο για υποχώρηση προς χαμηλότερα επίπεδα, ακόμη και κάτω των 600 μονάδων, ενώ στα αρνητικά συγκαταλέγεται το ότι η σημερινή άνοδος συνοδεύτηκε από σημαντικά χαμηλότερο όγκο σε σχέση με χθες, αποτυπώνοντας την πρόθεση του γενικού δείκτη να δοκιμάσει βραχυπρόθεσμα και χαμηλότερα επίπεδα από αυτά των 613 μονάδων.

Σύμφωνα με την παρ. 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία “ΚΡΙ-ΚΡΙ Βιομηχανία Γάλακτος Α.Β.Ε.Ε.” με αρ. ΓΕΜΗ 113772252000 [η “Εταιρεία”] γνωστοποιεί στους μετόχους της, ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της κατά τη συνεδρίασή της στις 07.07.2020 αποφάσισε, στο πλαίσιο του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2019 συνολικού ποσού 5.951.724,48 ευρώ ή 0,18 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό μέρισμα). Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 64 του ν. 4172/2013, ήτοι 0,009 ευρώ ανά μετοχή και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό πληρωτέο μέρισμα 0,171 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ) κατά την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020, ενώ η ημερομηνία αποκοπής είναι η Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Εταιρικά ομόλογα

Unibios: Οι εγκαταστάσεις αφαλάτωσης θαλασσινού νερού που λειτουργεί με ευθύνη της η Watera Ελλάς, στην Πάτμο και στους Αρκιούς καθώς και στο Καστελόριζο, συμπλήρωσαν τίς μέρες αυτές, την παραγωγή 1.000.000 κυβικών μέτρων ποιοτικού πόσιμου νερού. Οι εγκαταστάσεις αυτές που λειτουργούν απρόσκοπτα από την άνοιξη του 2017 και την Άνοιξη του 2018 αντίστοιχα, καλύπτουν τις  συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων και επισκεπτών των ακριτικών αυτών νησιών συμβάλλοντας στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε αυτά και ενισχύοντας την οικονομική τους ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν τα νησιά αυτά υδροδοτούνταν με υδροφόρα πλοία γεγονός που πέραν του ιδιαίτερα μεγάλου κόστους, περιόριζε τη διαθεσιμότητα νερού καθώς τόσο η μεταφορική δυνατότητα των υδροφόρων πλοίων ήταν μικρή ενώ η τροφοδοσία εξαρτιόταν από τις καιρικές συνθήκες.  Σήμερα, τα νησιά αυτά έχουν πλήρη επάρκεια ποιοτικού νερού ενώ ταυτόχρονα το Ελληνικό Δημόσιο έχει εξοικονομήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το ποσό που θα κατέβαλλε για την μεταφορά της ίδιας ποσότητας νερού με τα υδροφόρα πλοία. Οι μονάδες αφαλάτωσης στη Πάτμο, στους Αρκιούς και στο Καστελόριζο περιλαμβάνονται στο ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μονάδων αφαλάτωσης που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει η Watera Hellas η συνολική δυναμικότητα των οποίων ξεπερνά τις 200.000 κυβικά μέτρα ημερησίως και που βρίσκονται εγκατεστημένες σε δήμους, ξενοδοχειακές μονάδες και βιομηχανίες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 29.07.2020 αποφάσισε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 502.368,20  Ευρώ. Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιείται με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,56 Ευρώ σε 0,54 Ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού  0,02 ανά μετοχή. Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των 13.563.941,40 Ευρώ, διαιρούμενο σε 25.118.410 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,54 Ευρώ. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με την αριθ. πρωτ. 81721/31-07-2020 απόφασή του ενέκρινε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της Εταιρίας και καταχωρήθηκε την ίδια ημέρα στο ΓΕΜΗ. Η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χ.Α. στη συνεδρίασή της την 10.08.2020 ενημερώθηκε για την μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας με επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού  0,02 ανά μετοχή. Κατόπιν των ανωτέρω, από την 08.09.2020 οι μετοχές της εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία, 0,54 Ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού  0,02 ανά μετοχή. Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ΄αριθ.26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 09.09.2020 για την Εταιρία. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η 14.09.2020. Η καταβολή των μετρητών για το ποσό της επιστροφής του κεφαλαίου θα ξεκινήσει από την 14.09.2020 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της τράπεζας Alpha bank ως ακολούθως:

1. Από τους Χειριστές των δικαιούχων μετόχων, εφόσον τους έχει χορηγηθεί το δικαίωμα είσπραξης.

2. Μέσω πίστωσης του λογαριασμού τους στην τράπεζα Alpha Bank, εφόσον οι μέτοχοι έχουν δηλώσει την συγκεκριμένη τράπεζα ως χειριστή στο Σ.Α.Τ.

3. Από το δίκτυο των καταστημάτων της τράπεζας Alpha Bank στους μετόχους που δεν έχουν ζητήσει είσπραξη από τον Χειριστή τους ή των οποίων οι μετοχές φυλάσσονται στον Ειδικό Λογαριασμό των Ελληνικών Χρηματιστηρίων ή για μετοχές που τηρούνται σε μερίδες μη εμφανισθέντων επενδυτών. Για την είσπραξη των μετρητών από το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας Alpha Bank  είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής τους Ταυτότητας και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ). Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή. Με την πάροδο 18 μηνών από την ημερομηνία έναρξης καταβολής, δηλ. από την 14.09.2020, η επιστροφή κεφαλαίου στους δικαιούχους θα γίνεται με κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό που έχει υποδείξει ο Δικαιούχος στην Εταιρεία, έπειτα από επικοινωνία με την Εταιρεία.

Money managers are the most optimistic they’ve ever been on prospects for the common currency after its best month in almost a decade. And demand for European assets is so high that the currency is within a whisker of being more expensive than the dollar for the first time since funding pressures jumped earlier this year. That’s because the European Union’s landmark rescue fund has gone a long way in soothing concerns over the bloc’s structural risks, and efforts to control the coronavirus and reignite the economy look particularly promising compared to the U.S. Those factors are setting the stage for a long-lasting change for the euro. Περισσότερα εδώ.

The U.S. government will not proceed with a $765 million (£586.5 million) loan to Eastman Kodak Co to make drugs at its U.S. factories unless the company is cleared of alleged wrongdoing in circumstances surrounding the announcement of the loan, the White House said on Monday. White House Press Secretary Kayleigh McEnany made the remarks to reporters after U.S. President Trump said last week the federal government would quickly investigate the issue. Περισσότερα εδώ.

Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης-Δείκτης BIST 100

Zalando: Analyst Georgina Johanan from JP Morgan research gives the stock a Neutral rating. The target price continues to be set at EUR 53.

Airbus: In a research note, Baader Bank analyst Christian Obst has maintained his recommendation on the stock with a Buy rating.. The target price remains unchanged at EUR 60.

AXA: In his latest research note, analyst Farooq Hanif confirms his positive recommendation. The broker Credit Suisse is keeping its Buy rating. The target price remains set at EUR 22.

HSBC: Morgan Stanley is out with its report today upgrading HSBC HLDGS from Sell to Neutral. The target price is revised downwards from GBX 430 to GBX 360.

Beiersdorf: Guillaume Delmas from UBS retains his negative opinion on the stock with a Sell rating. The target price is revised downwards from EUR 89 to EUR 85.

Intesa Sanpaolo: In his latest research note, analyst Eoin Mullany confirms his negative recommendation. The broker Berenberg is keeping its Sell rating. The target price has been raised from EUR 1.30 to EUR 1.50.

Bayer: In a research note, Deutsche Bank analyst Falko Friedrichs has maintained his recommendation on the stock with a Buy rating.. The target price has been revised downwards and is now set at EUR 82 as compared to EUR 87 previously..

Akzo Nobel: Already positive, the research from Barclays and its analyst Alex Stewart still consider the stock as a Buy opportunity.. The target price is reduced from EUR 95 to EUR 96.

Societe Generale: In a research note, Goldman Sachs analyst Jean-Francois Neuez has maintained his recommendation on the stock with a Neutral rating. The target price is lowered from EUR 18.80 to EUR 18.00.

BNP Paribas: Analyst Jean-Francois Neuez from Goldman Sachs research considers the stock attractive and recommends it with a Buy rating. Previously set at EUR 54, the target price is lowered to EUR 53.

U.S. stock markets opened higher after President Donald Trump said he wants to cut capital gains taxes and as the coronavirus spread appears to be slowing. By 9:33 AM ET (1333 GMT), the Dow Jones Industrial Average was up 308 points or 1.1%. The S&P 500 was up 0.5%, and the Nasdaq Composite was down 0.4%. The S&P 500 is close to hitting a record. White House officials and top Democratic lawmakers indicated they were ready to resume talks on a coronavirus aid package after Trump signed executive orders that would extend aid that has lapsed, MarketWatch said. Trump is behind presumptive Democratic nominee Joe Biden in opinion polls, with a Real Clear Politics survey showing Biden with an almost 7% lead. President Vladimir Putin said Russia has approved a Covid-19 vaccine, Bloomberg reported. Production may begin next month, with trials to be completed by January. Watch Uber and Lyft today after a California court ordered the companies to classify their drivers as employees, with all the benefits — which could make business much, much more expensive for the ride-hailing companies.(Christiana Sciaudone, investing.com)

Στο ημερήσιο διάγραμμα, ο δείκτης Dow Jones παρέμεινε με σήμα strong buy, με τον δείκτη S&P 500 να διατηρεί το σήμα του σε strong buy, όπως και ο δείκτης Nasdaq. Ο δείκτης DAX 30 μετέτρεψε το σήμα του σε strong buy από neutral, με τον δείκτη FTSE 100 να μετατρέπει το σήμα του σε strong buy από neutral, καθώς και ο δείκτης CAC 40, όπως διακρίνουμε και στον παρακάτω πίνακα.

Θετικό πρόσημο έπειτα από δύο αρνητικές συνεδριάσεις για τον γενικό δείκτη, παραμένοντας όμως κάτω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, όπως και ο δείκτης RSI κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στις 650 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 592 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 16,35 εκατ. τεμάχια, έναντι 28,36 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Ανοδική αντίδραση και για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διατήρησε το σήμα πώλησης, με τον δείκτη RSI να παραμένει και σήμερα κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.642 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.418 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος παρέμεινε κάτω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με τον δείκτη RSI να κλείνει κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών, και με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στις 915 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 768 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 2,24 εκατ. τεμάχια, έναντι 2,51 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Σημαντικά κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς ολοκλήρωσε για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 362 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και την στήριξη (γραμμή ΓΔ) στις 263 μονάδες, με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 11,53 εκατ. τεμάχια έναντι 21,40 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Η μετοχή του Τιτάνα έκλεισε στα 11,20 ευρώ αμετάβλητη, διατηρώντας το σήμα αγοράς, εμφανίζοντας όμως αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 12,92 ευρώ και την στήριξη στον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (11,15 ευρώ), με την επόμενη στα 10,79 ευρώ. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 73,10 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός +3,13%

Απόδοση 3μηνου –2,93%

Απόδοση 6μηνου –37,31%

Απόδοση από 1/1 –39,89%

Απόδοση 52 εβδομάδων –41,68%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 19,42 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 8,4026 ευρώ

Ιδία Κεφάλαια 1,34 δισ. ευρώ

BV 16,24

P/BV 0,69

ROE 1,65%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 49,19%

Κεφαλαιοποίηση 923,4 εκατ. ευρώ

Η μετοχή του Παπουτσάνη έκλεισε στα 2,18 ευρώ με άνοδο 2,83%, συνεχίζοντας να διαπραγματεύεται σε ανοδικό κανάλι, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και τον δείκτη RSI να παραμένει κοντά στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,30 ευρώ και η στήριξη στα 1,98 ευρώ. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 24,98 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός +15,34%

Απόδοση 3μηνου +21,11%

Απόδοση 6μηνου +29,78%

Απόδοση από 1/1 +29,78%

Απόδοση 52 εβδομάδων +39,57%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 2,28 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,9431 ευρώ

Ιδία κεφάλαια 20,77 εκατ. ευρώ

BV 0,83

P/BV 2,62

ROE 11%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 44,56%

Κεφαλαιοποίηση 54,76 εκατ. ευρώ

Η μετοχή της Entersoft έκλεισε στα 1,58 ευρώ με άνοδο 2,60%, παρουσιάζοντας αδυναμία στις τελευταίες συνεδριάσεις να κινηθεί προς νέα ιστορικά υψηλά, διατηρώντας το σήμα αγοράς, και με τον δείκτη RSI να κλείνει πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,61 ευρώ και η στήριξη στα 1,44 ευρώ. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 15,52 χιλ. τεμάχια.

Απόδοση μηνός +17,91%

Απόδοση 3μηνου +38,39%

Απόδοση 6μηνου +32,58%

Απόδοση από 1/1 +52,91%

Απόδοση 52 εβδομάδων +49,30%

Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 1,61 ευρώ

Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 0,90 ευρώ

Ιδία κεφάλαια 16,39 εκατ. ευρώ

BV 0,55

P/BV 2,87

ROE 12,35%

Δείκτης Φερεγγυότητας* 130,82%

Κεφαλαιοποίηση 47,4 εκατ. ευρώ

*Δείκτης Φερεγγυότητας είναι η ικανότητα μιας εταιρείας να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, κυρίως σε μακροχρόνια βάση. Όσο μεγαλύτερος ο εν λόγω δείκτης, τόσο περισσότερο μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της η εταιρεία.

Μικτή εικόνα κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,228% με πτώση 5,39%, και του δεκαετούς στο 1,069% με άνοδο 1,76%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter https://twitter.com/neweconomygr

 https://twitter.com/TheodorosSem