Στο Επιστημονικό Ινστιτούτο Δημόκριτος πέρασαν οι έλεγχοι ντόπινγκ

Του Χρήστου Παπαθεοφάνους

Σε νέα εποχή πέρασε και τυπικά το θέμα των ελέγχων ντόπινγκ για την Ελλάδα. Τριετές μνημόνιο Συνεργασίας για το Εργαστήριο αντί-ντόπινγκ («Μεταφορά αρμοδιότητας και εργαστηρίου αντιντόπινγκ», σύμφωνα με άρθρο 50 του ν. 4589/2019) που έχει υπαχθεί πλέον στο Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών (Ι.Β.Ε.) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», υπέγραψαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστο Δήμα.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) θα δώσει 400.000 ευρώ ετησίως για τα λειτουργικά έξοδα, ενώ ο «Δημόκριτος» δεσμεύεται να χρεώνει την ανάλυση των δειγμάτων με 20% έκπτωση.

Πλέον ο «Δημόκριτος» αναλαμβάνει την αποκλειστική διαχείριση και εκμετάλλευση του εργαστηρίου αναλυτικού ελέγχου ντόπινγκ του Ε.Κ.Α.Ε. που στεγάζεται σε αυτόνομο κτίριο στον περιβάλλοντα χώρο του Ο.Α.Κ.Α., μιας και ο Τομέας Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (Ε.Κ.Α.Ε.) στο «Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (O.A.K.A) είχε καταργηθεί.

Οι υπογραφές μεταξύ των δυο Υφυπουργών μπήκαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πρόκειται για μια ακόμη κοινή ενέργεια Αυγενάκη και Δήμα. Η πρώτη ήταν στις 26-7-2019 όταν πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο κτίριο της Γ.Γ.Α. για τον επαναπροσδιορισμό στο αγωνιστικό καλεντάρι των αγώνων του «Ράλλυ Ακρόπολις».

Διαβάστε τι είχαμε γράψει για το σχετικό ζήτημα: http://neweconomy.gr/2019/07/26/iepistrofitourallyakropoliseinaistoxostouavgenaki/