Μειώνονται οι τιμές της βενζίνης σε όλη την Ελλάδα

Μεγάλη πτώση, πάνω από 12 λεπτά ανά λίτρο, καταγράφουν οι τιμές των υγρών καυσίμων στα βενζινάδικα της χώρας εξαιτίας των αυστηρών μέτρων περιορισμού στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν στις 23 Μαρτίου στα 1,44 ευρώ το λίτρο σε σχέση με τα 1,562 ευρώ στις 9 του μήνα. Τότε άρχισε η μεγάλη πτωση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου εξαιτίας του εμπορικού πολέμου Σαουδικής Αραβίας – Ρωσίας αλλά και της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Αττική η μέση τιμή είναι πια κάτω από τα 1,40 ευρώ το λίτρο, στα 1,395 ευρώ, με πολλά πρατήρια να πωλούν ακόμη και στα επίπεδα των 1,35 ευρώ. Ενδεικτικό είναι επίσης και το γεγονός πως και το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στα 0,87 ευρώ το λίτρο από 0,97 στις 9 του μηνός.

Πάντως η ζήτηση καυσίμων έχει υποχωρήσει και οι προβλέψεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών είναι εξαιρετικά δυσοίωνες για τη φετινή χρονιά.

Όπως αναφέρουν στην εφημερίδα «Τα Νέα» στελέχη της εμπορίας, η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και ο Απρίλιος προβλέπονται με μειωμένη ζήτηση κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Μέχρι στιγμής ο Μάρτιος δείχνει πτώση της κατανάλωσης βενζίνης 20% και του ντίζελ κίνησης 8%, ενώ η αυξημένη κατά 22% κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω του κρύου, φαίνεται πως περιορίζει τις απώλειες από τα υπόλοιπα υγρά καύσιμα.

Πηγή:cnn.gr