750 δις απο την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Για τον Κορονο-ιό, ή γιά τη Γερμανία;

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΥ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ  (targeted longer-term refinancing operation -TLTRO) με σκοπό τον δανεισμό μικρομεσαίων εταιριών από Τράπεζες με ΥΠΟΘΗΚΗ της Κεντρικής τράπεζας του Κάθε Κράτους Μέλους, όπως είχε γίνει και το 2011, όταν δάνεισε 500 δις ευρώ στα κράτη μέλη, η Ελλάς τότε ζήτησε 60 δις ευρώ, αυξήθηκε το ΚΡΑΤΙΚΟ χρέος και η Ελλάς, όπως και όλος ο Ευρωπαϊκός Νότος,  μπήκε σε λιτότητα 7 ετών για να ξεπληρώσει τις τράπεζες. Ταυτόχρονα δέσμευσε €120 δις ευρώ ΕΠΑΝΑΓΟΡΕΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, πλούσιων κυρίως Κρατών και ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ εταιριών. Ουσιαστικά χρέωσε στα ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ το βάρος και οδηγεί σε ΝΕΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ για να ξελασπώσουν οι ελαττωματικές ΕΥΡΩ Τράπεζες.

Χτές βράδυ, προχώρησε σε ένα νέο ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ. 750 δις ΕΥΡΩ αυτή τη φορά.Το πρόγραμμα αυτό λέγεται Πανδημικό Πρόγραμμα Επειγουσών Αγορών(PANDEMIC EMERGENCY PURCHASE PROGRAMME). Τι είναι αυτό το …ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ Πρόγραμμα;

Θα αγοράσει ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΡΑΤΙΚΑ και ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ. Κρίνοντας από το πώς είχαν κατανεμηθεί τα προηγούμενα 2,6 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ της ΕΚΤ για αντίστοιχες αγορές στο παρελθόν, θα πρόκειται ΚΥΡΙΩΣ για αγορές ΟΜΟΛΟΓΩΝ του Γερμανικού κράτους και των μεγάλων εταιριών του όπως Ντοιτσεμπανκ,  Φολκσβαγκεν κλπ.

Δηλαδή τη στιγμή που ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ Ιταλοί και Ισπανοί από τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της ΑΠΟΞΗΛΩΣΗΣ επί 10-ετη νοσοκομειακής υποδομής των χωρών του Nότου, λόγω του προγράμματος ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ που επέβαλλε η Γερμανία το 2008, η ΕΚΤ, αντί όντως να βοηθήσει τις Ευρωπαϊκές εταιρίες με χαμηλότερα επιτόκια όπως έκανε η Αγγλία άτοκα, απλά χαμηλώνοντας το COUNTERCYCLICAL BUFFER, χρεώνει τον λογαριασμό στα ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ και προχωρά σε …άλλα 750 δις ευρώ αγορές γερμανικών κυρίως ΟΜΟΛΟΓΩΝ.

Την κρίση θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι με νέα ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ δυσβάστακτα προγράμματα λιτότητας. Εις όφελος της Γερμανίας. Εις υγείαν των κορόιδων, λοιπόν!

new-economy.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •