Μειώνει τις εκτιμήσεις την για την ανάπτυξη η Τράπεζα της Ελλάδος

Η επιδημία του κορωνοϊού οδηγεί την Τράπεζα της Ελλάδος να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2020, αλλά και να λάβει ειδικά μέτρα για τη διεξαγωγή της ετήσιας γενικής συνέλευσης της στις 20 Μαρτίου.

Ναι μεν η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, αλλά με απόφαση του Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα θα ακυρωθεί το πρώτο μέρος της διαδικασίας. Πρόκειται για το μέρος εκείνο στο οποίο ο Διοικητής παρουσιάζει την ετήσια έκθεση της Τράπεζας στους οικονομικούς φορείς και στην πολιτική ηγεσία.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το δεύτερο μέρος της ετήσιας γενικής συνέλευσης στο οποίο συμμετέχουν οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος θα δοθεί στη δημοσιότητα σε ηλεκτρονική μορφή προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το περιεχόμενό της και τις προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της έκθεσης θα προβλέπονται σύμφωνα με πληροφορίες δύο σενάρια με βάση τα οποία θα αναθεωρείται επί τα χείρω η σημερινή πρόβλεψη της ΤτΕ για ρυθμό ανάπτυξης 2,5% το 2020.

Το πρώτο, θα είναι το σενάριο βάσης, και το δεύτερο θα είναι το δυσμενές σενάριο, ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων από τον ιό.

Θανάσης Κουκάκης

Πηγή:cnn.gr