Στην δημοσιότητα η “Αναφορά Βαλκανίων” από τουρκική ΜΚΟ για τα προβλήματα της τουρκικής και αλβανικής μειονότητας

Δημοσιεύτηκε η ¨Αναφορά Βαλκανίων¨ του Κέντρου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Ερευνών (INSAMER) της ΙΗΗ

H αναφορά που ετοιμάστηκε από τον Εμίν Εμίν-ερευνητή του INSAMER και έχει τίτλο ¨Αναφορά Βαλκανίων: Μια περιοχή στο σπιράλ της διάσπασης και της συνένωσης¨. Στην αναφορά εξετάζεται η ιστορική και γεωπολιτική σημασία της περιοχής, τα κοινά πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της περιοχής, όπως και οι κρίσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής.

…………..

Στην αναφορά εξετάζεται η μοίρα της περιοχής του Σαντζάκ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε Δυτική Θράκη και Τσαμουριά της Ελλάδας η τουρκική και αλβανική μειονότητα, τα θέματα διαφθοράς, μετανάστευσης και ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι χώρες της περιοχής, ενώ εξετάζεται και η επιρροή των διεθνών παικτών στην περιοχή.

Στην αναφορά υπενθυμίζονται οι κινήσεις της Τουρκίας που στρέφονται στην περιοχή αυτή και καταγράφεται πως ¨Η Τουρκία όπως σαν διάδοχος του Οθωμανικού κράτους επισκευάζει στην περιοχή τις γέφυρες που είχαν κτιστεί, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να κατασκευάσει εκ νέου τις γέφυρες μεταξύ των λαών της περιοχής.

Πηγή:tourkikanea.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •