Δημήτρης Καιρίδης (ΝΔ): «Η Τουρκία ως παράκτιο κράτος στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έχει δικαιώματα»

Eίναι εμφανές τις τελευταίες ημέρες ότι η Αθήνα επιδιώκει να διαμορφώσει ένα κλίμα νηνεμίας στα ελληνοτουρκικά, έχοντας προφανώς την ψευδαίσθηση ότι η Άγκυρα θα την ακολουθήσει.

Δύο εκδηλώσεις την Τρίτη στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν αυτή τη προσπάθεια.

Η μία του ΕΛΙΑΜΕΠ, για την οποία γράψαμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες και ειδικά η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν ότι όλα μπορούν να λυθούν με την Τουρκία, με διάλογο.

Η δεύτερη εκδήλωση ήταν αυτή που οργάνωσε το “Δίκτυο” της Άννας Διαμαντοπούλου, που πέτυχε να φέρει στο ίδιο τραπέζι τους πρέσβης των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Τουρκίας.

Και οι τρεις είπαν αυτά που γνωρίζουμε. Σταθερότητα ζήτησε ο Αμερικανός πρέσβης, δεν θα δεχτεί τετελεσμένα και συμφωνίες “από την πίσω πόρτα” είπε ο Τούρκος και ο Ισραηλινός υπενθύμισε στην Ελλάδα ότι έχει σημαντικό ρόλο να παίξει στην περιοχή. Κάποιος πρέπει να μας το θυμίζει που και που

Ωστόσο όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης είναι αυτά που θα απασχολήσουν και θα σχολιαστούν: Η Τουρκία ως παράκτιο κράτος στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έχει δικαιώματα.

Ίσως όχι αυτά που πιστεύει, αλλά έχει δικαιώματα, είπε ο κ.Καιρίδης στην αρχή της τοποθέτησης του, στην οποία επεσήμανε την ανάγκη να ΄μαστε όλοι ειλικρινείς.

Όλα αυτά μετά από την ομιλία του Τούρκου πρέσβη στην οποία μας είπε ότι η χώρα του για να υποστηρίξει την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, χρησιμοποιεί διπλωματικά, στρατιωτικά και πολιτικά εργαλεία. Μ΄ αυτή τη σειρά τα ανέφερε.

Πηγή:tribune.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •