Η HSBC περικόπτει 35.000 θέσεις εργασίας

Στην περικοπή περίπου 35.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει μέσα στα επόμενα χρόνια η HSBC, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωση της.

Μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες δήλωσε ότι στοχεύει σε περικοπές δαπανών αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2022, μειώνοντας ταυτόχρονα 100 δισεκατομμύρια δολάρια από το ενεργητικό της.

Οι περικοπές αποφασίστηκαν μετά την μείωση των κερδών το 2019 κατά 33%, κυρίως εξαιτίας των επενδυτικών και εμπορικών τραπεζικών εργασιών της τράπεζας στην Ευρώπη.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις περικοπές των δαπανών αποκαλύφθηκαν από τον Νοέλ Κιν, η θέση του οποίου επί του παρόντος είναι αυτή του διευθύνοντα συμβούλου.

Η HSBC, η οποία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της στην Ασία, ανακοίνωσε ετήσιο κέρδος προ φόρων ύψους 13,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κολοσσός αυτή την ώρα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, την βόρεια Αμερική, την Μέση Ανατολή και την Ασία.

Απασχολεί περισσότερους από 235.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, με περισσότερους από 40.000 να εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επικεφαλής της επιχείρησης ανακοίνωσαν πως η πτώση των κερδών οφείλεται σε υποτίμηση ύψους περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με τις παγκόσμιες τραπεζικές και εμπορικές μονάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η επενδυτική τράπεζα παράλληλα, αντιμετωπίζει έντονα την πρόκληση του κορονοϊού, της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως στην Ασία συγκεντρώνονται περίπου τα μισά από τα έσοδα της HSBC και το 90% των κερδών της.

Ο Κιν, που είναι 57 ετών και βεταράνος της HSBC, ορίστηκε προσωρινά στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου τον Αύγουστο του περασμένου έτους μετά την απομάκρυνση του Τζον Φλιντ.

Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο του κορονοϊού, oι επικεφαλής της τράπεζας δήλωσαν ότι η πλήρης ζημία δεν έχει υπολογιστεί στα σημερινά έσοδα, ωστόσο εκτιμούν πως θα είναι μεγάλη.

Πηγή:huffingtonpost.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •