Μέτρα αντιμετώπισης επικίνδυνων επιδημιών

Του Χάρη Χαϊδευτού

Μια πανδημία που μεταδίδεται από ζώα σε ανθρώπους, και μεταδίδεται ύστερα από τους ανθρώπους σε άλλους ανθρώπους, και δεν έχει αντιμετώπιση, είναι άκρως επικίνδυνη για την δημόσια ασφάλεια και τον πληθυσμό του πλανήτη.

Η λύση δεν είναι η καραντίνα των ανθρώπων με απαγόρευση της κυκλοφορίας τους, με απώτερο σκοπό την απομόνωσή τους στην περιοχή τους ή ακόμα χειρότερα στο σπίτι τους, διότι υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν όπως η τροφή, οι λογαριασμοί και γενικότερα κάθε είδους ανάγκες με βάση την πυραμίδα του Maslow και όχι μόνο που πρέπει να καλυφθούν.

Δεν γίνεται να κλείσουν τα πάντα και να μην κυκλοφορεί ούτε μύγα, διότι θα παραλύσει όλο το τεχνητό σύστημα στο οποίο διαβιώνουμε – ζούμε και θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα ζωτικότητας.

Πρέπει να παρθούν σωστά μέτρα όπως ειδικές μάσκες για τον κόσμο, γάντια και να υπάρξει σωστή εκπαίδευση μέσω των μαζικών μέσων ενημέρωσης για το πώς να προσέχουν την υγεία τους, καθώς και να υπάρξει σχολική εκπαίδευση κάθε βαθμίδας ανά συγκεκριμένες ώρες μέσω μαζικών μέσων ενημέρωσης, ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων, κοινωνικών δικτύων και προγραμμάτων μαζικής επικοινωνίας μέσω ίντερνετ για την συνέχιση της επιμόρφωσης του λαού, καθώς τα σχολεία κάθε είδους βαθμίδας θα πρέπει να κλείσουν για την μη μετάδοση των ιών στους ανθρώπους και ειδικά στα μικρά παιδιά που είναι το μέλλον του πλανήτη μας.

Τα υλικά γενικότερα και το χρήμα ειδικότερα που κινεί τα νήματα στις μέρες μας είναι άκρως επικίνδυνα στην μετάδοση των ιών, διότι περνάνε από πολλά χέρια για να καταλήξουν στον τελικό άνθρωπο.

Πρέπει να θεσμοθετηθούν μέτρα σε περίπτωση πανδημίας όπως φόρμες ραδιοβιοχημικού πολέμου στους εργαζομένους που είναι σε καίρια πόστα, οι οποίοι θα τυλίγουν τα υλικά και αγαθά με ειδικό περιτύλιγμα για λόγους ασφάλειας.

Όσον αφορά το χρήμα που είναι το πιο επικίνδυνο, πρέπει να καθιερωθεί το ηλεκτρονικό χρήμα μέσω τραπεζικών καρτών και κινητών τηλεφώνων που θα περνάνε από POS, ώστε να χρησιμοποιούνται ανέπαφες πληρωμές έως ένα συγκεκριμένο ποσό για λόγους ξανά δημόσιας ασφάλειας.

Επίσης, δεν είναι λύση η θανάτωση των ζώων κάθε φορά που υπάρχει ένας ιός που μεταδίδεται, αλλά η ασφαλή απομόνωσή τους και η προσπάθεια εύρεσης θεραπείας ώστε να μην ξαναεπαναληφθεί και να εξαλειφθεί από προσώπου γης.

Η λύση είναι η έγχυση σε μαζική κλίμακα με τον ιό – ασθένεια και κάθε είδους ιό – ασθένεια (μία την φορά) στα ήδη υπάρχοντα άρρωστα ζώα και στα πειραματόζωα που έχουν παρόμοιο γενετικό υλικό με τον άνθρωπο, η ταυτόχρονη έγχυση σε πολλαπλά όργανα μικροτσίπ [organsonchips (από το γενετικό υλικό των ασθενών)] και η ταυτόχρονη έγχυση σε πολλαπλά βιολογικά εκτυπωμένα όργανα (από το γενετικό υλικό των ασθενών) από πολυδιάστατους βιολογικούς εκτυπωτές (bioprinters) τα οποία θα είναι όλα σε καραντίνα. Οι επιστήμονες που θα φοράνε ραδιοβιοχημικές στολές, θα κρατήσουν ηλεκτρονικό αρχείο στο παγκόσμιο σύννεφο (cloud) στα σούπερ κομπιούτερ με την βιολογική τους κατάσταση προτού εγχυθεί ο ιός και θα τα παρακολουθούν συνεχώς με σημείωση των εξελίξεων μετά την έγχυση του ιού – ασθένειας με μαγνητικούς τομογράφους, με αξονικούς τομογράφους, με όλων των ειδών των υπερήχων και των ακτινογραφιών, με βιοψίες και τέλος, με ολοκληρωμένα τεστ αίματος και ούρων από τα πειραματόζωα καθώς και σάλιου που περιέχει το DNA.

Στην αρχή θα πρέπει να γίνει έγχυση των ήδη υπαρχόντων εμβολίων μεμονωμένα και σε συνδυασμό έως ότου εξαντληθούν όλοι οι συνδυασμοί και αργότερα να προστεθούν μεμονωμένα και σε συνδυασμό όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί του περιοδικού πίνακα της χημείας.

Τέλος, μετά την ανακάλυψη των πιθανών ασφαλών φαρμάκων στα προαναφερόμενα, μπορούν να αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές στους ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο και δεν έχουν ελπίδες να ζήσουν από τον κάθε είδους ιό ή ασθένεια με σκοπό την πλήρη θεραπεία τους.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •