Σινιρλίογλου: “Αυτό το καθεστώς θέλει να τραβήξει την χώρα μου σε αυτό τον βρώμικο πόλεμο”

O Σινιρλίογλου είπε πως λόγω ενός ¨τύραννου¨ που αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τα νόμιμα αιτήματα του λαού της Συρίας, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχασαν την ζωή τους, αμέτρητα άλλα υπέστησαν βασανιστήρια, χάθηκαν και προφυλακίστηκαν, ανέφερε πως η Τουρκία φιλοξενεί 4 εκ Σύριους που είναι περίπου το 1/5 του πληθυσμού της Συρίας και πρόσθεσε πως ¨Τώρα αυτό το καθεστώς θέτοντας στο στόχαστρο τους Τούρκους στρατιώτες, θέλει να τραβήξει την χώρα μου σε αυτό τον βρώμικο πόλεμο¨

Ο Σινιρλίογλου ανέφερε πως η Τουρκία πιστεύει σε μια πολιτική λύση και είπε: ¨Η Τουρκία όμως δεν θα δείξει ανοχή σε καμία επίθεση. Καμία επίθεση με στόχο την ασφάλεια της Τουρκίας και τους Τούρκους στρατιώτες, δεν θα μείνει ατιμώρητη. Ποτέ δεν διστάζουμε τα χρησιμοποιήσουμε το νόμιμο δικαίωμα για την αυτοάμυνα μας.Εδώ δεν μιλάω για κόκκινη γραμμή μας, αυτό είναι μια προειδοποίηση¨.

Ο Σινιρλίογλου έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση της Συρίας να αποσυρθεί από τις παρούσες θέσεις της και προς την διεθνή κοινότητα, να σεβαστεί τι νόμιμες ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας.

Είπε πως αν και η Ρωσία ως εγγυήτρια χώρα έχει δεσμευτεί να πάρει όλα τα μέτρα για την αποτροπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων στην Ιντλίμπ,η κυβέρνηση έκανε 6.500 παραβιάσεις.

Ο Σινιρλίογλου είπε πως ¨Η Τουρκία δεν θα αποσύρει τις στρατιωτικές της μονάδες και δεν θα εγκαταλείψει τα σημεία παρατήρησης της¨.

Σχ: Πραγματικά απύθμενο θράσος. Έχουν εισβάλει παράνομα στην χώρα, δεν τηρούν αυτά που υποσχέθηκαν με την συμφωνία του Σότσι (πως θα αφόπλιζαν τις ακραίες ομάδες…), εκμεταλλεύονται τα σημεία παρατήρησης που απόκτησαν χάρη στην συμφωνία του Σότσι σε βάρος του συριακού στρατού και έχουν το θράσος να μιλάνε έτσι…

Πηγή:tourkikanea.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •