Λάθος των οπαδών του ΠΑΟΚ να πολιτικοποιήσουν αθλητική απόφαση

Του δημοσιογράφου Θανάση Γκόρδη

Και μάλιστα απειλούν οι οπαδοί τού ΠΑΟΚ να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο χωρίς καν να εξετάσουν τα νομικά δεδομένα τής υπόθεσης (αν και αυτό ΔΕΝ είναι το πρωτεύον όταν απελείται η πατρίδα).

Δεν τούς ενδιαφέρουν αυτά. Το “επιχείρημά” τους είναι μόνο ένα:
Ότι αυτοί που τούς καταγγέλουν (Μαρινάκης και Ολυμπιακός) είναι (όντως) βουτηγμένοι στην παρανομία και στο βρώμικο ποδοσφαιρικό παρελθόν.

Δηλαδή, η ενοχή τού καταγγέλλοντα αθωώνει εξ’ ορισμού τον καταγγελλόμενο!

Τι βολική “λογική”…

Ως φανατικοί, φίλοι και συνέλληνες ΠΑΟΚτσήδες, αυτό που απαιτείτε είναι ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να μην τιμωρηθεί η ομάδα σας.
Είτε έχει δίκιο νομικά, είτε όχι (το τονίζω αυτό). Ακόμη κι αν η “θυσίααφορά τον διαμελισμό τής πατρίδας, με τον οποίο μάς απειλήσατε!

Όσον αφορά το επιχείρημα αρκετών ΠΑΟΚτσήδων ότι μόνο η ομάδα τους διαμαρτυρήθηκε για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, έχω να πω τα εξής:

1) Και οι άλλες ομάδες τής Θεσσαλονίκης-και γενικότερα τής Μακεδονίας -έβγαλαν σχετικές ανακοινώσεις, καθώς και οι οπαδοί τους πήγαν σε συλλαλητήρια. Και όχι μόνο φίλαθλοι ομάδων τής βόρειας Ελλάδας.
Στο συλλαλητήριο 1.000.000 Ελλήνων στο Σύνταγμα, τον Φεβρουάριο τού 2018, ήταν φίλαθλοι και της ΑΕΚ, τού Ολυμπιακού, τού Παναθηναϊκού, τού Πανιωνίου κλπ. Και ευτυχώς. Αυτό έλλειπε να μην είναι!
2) Αφού λέτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη (σε αριθμό) δύναμη φιλάθλων σε όλη την Μακεδονία (και πράγματι είναι), εσείς έπρεπε να μπείτε μπροστά πιο πολύ από όλους για να μην περάσει η επαίσχυντη συμφωνία. Αντί αυτού, τι κάνατε ως φίλαθλοι τού ΠΑΟΚ; Πήγατε μαζικά μόνο στο συλλαλητήριο τής Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο τού 2018.
Στα άλλα δύο συλλαλητήρια που έγιναν στην Θεσσαλονίκη (ένα τον Σεπτέμβριο τού 2018 και ένα τον Σεπτέμβριο τού 2019) ΔΕΝ ήρθατε μαζικά. Γιατί; Στο πρώτο είχε 15.000 κόσμο, και στο δεύτερο 2.000 άτομα!


Ήμουν και στα δύο (όπως και σε όλα τα υπόλοιπα που προηγήθηκαν).
Σε αυτό τού Σεπτεμβρίου τού 2018, που φάγαμε τα χημικά από την Αστυνομία τού ΣΥΡΙΖΑ, οι ΠΑΟΚτσήδες έπιναν ποτά σε καφετέριες τής λεωφόρου Νίκης…Ή ήταν οπουδήποτε αλλού, εκτός από το συλλαλητήριο…Σάς ικανοποιεί εσάς αυτό; Κάνατε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που μπορούσατε ως οπαδικό κίνημα τού ΠΑΟΚ για να μην περάσουν οι Πρέσπες;

ΟΧΙ.

Κάνατε το λιγότερο από αυτά που μπορούσατε.

Θέλετε να σάς το αποδείξω; ΑΝ αντιδρούσατε στις Πρέσπες όπως αντιδράτε τώρα για την τιμωρία τού υποβιβασμού, οι μειοδότες πολιτικοί θα είχαν κάνει πίσω (από φόβο, όχι από πατριωτισμό) και η προδοτική αυτή συμφωνία ΔΕΝ θα ήταν τώρα νόμος τού κράτους.

Αν, βέβαια, υλοποιούσατε και για τις Πρέσπες τις “πρωτόγνωρες αντιδράσεις” που προανήγγειλε χθες στο Open με θράσος ο αντιπρόεδρος τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, για την αποφυγή τού υποβιβασμού…
3) Όσο για τον ιδιοκτήτη τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, με την στήριξή του στον εθνομηδενιστικό ΣΥΡΙΖΑ (“ωραίος” “πατριώτης” αυτός που στηρίζει εθνομηδενιστές…)-πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά τις Πρέσπες-έβαλε πλάτη στην εθνική μειοδοσία (και με τα ΜΜΕ που κατέχει).

ΚΑΙ για να φέρει η τότε κυβέρνηση μια τέτοια άθλια συμφωνία, αλλά ΚΑΙ για να την κυρώσει στο Κοινοβούλιο.

Καταλάβατε;;;

Και σάς τα γράφω αυτά όχι ως συμπαθών ή αντιπαθών τον ΠΑΟΚ, αλλά ως Έλληνας ενεργός πατριώτης (και όχι τού καναπέ) που θλίβομαι και οργίζομαι να απειλούν οι οπαδοί τής ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ομάδας να μού διχοτομήσουν την πατρίδα, επειδή δεν αθωώθηκε (δίκαια ή άδικα, είναι δευτερεύον αυτό) η ΠΑΕ που υποστηρίζουν!!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΟΚ;”

ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ, ΗΛΙΑΣ ΑΡΚΟΥΔΗΣ.

Ο Αυγενάκης μάς προσβάλλει χωρίς να ξέρει τι λέει το πόρισμά μας. Τα μέλη τής ΕΕΑ αντικαταστάθηκαν γιατί τα προηγούμενα είχαν παραιτηθεί. Δεν τούς έδιωξε κανείς“.

Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα μέλη τής ΕΕΑ είναι ΣΥΡΙΖΑ…

Αξίζει να διαβάσετε όλα όσα υποστηρίζει για την υπόθεση αυτή ο Ηλ.Αρκούδης στο σχετικό ρεπορτάζ (που συνοδεύεται και από το σχετικό ηχητικό).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •