Νίκησαν οι αγοραστές στο τέλος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 923,69 μονάδες με άνοδο 0,47%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 76,24 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 15,76 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 69 έκλεισαν ανοδικά, 38 πτωτικά, και 78 παρέμειναν αμετάβλητες.

Από την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης άλλαξε αρκετές φορές πρόσημο, καταγράφοντας νωρίς ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 916,41 μονάδες. Στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης ο γενικός δείκτης κατάφερε να σταθεροποιηθεί σε θετικό έδαφος και να διευρύνει τα κέρδη του, με αρκετές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να διαγράφουν τις απώλειες τους, σημειώνοντας λίγο πριν το τέλος ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 925,09 μονάδες.

Ξεχώρισαν σε κέρδη οι μετοχές των ΕΕΕ, Εθνικής, ΕΥΔΑΠ, Άβακα, ΙΝΤΚΑ, και Κέκρωπα, με αυτές των Τιτάνα, Τράπεζας Αττικής, και ΕΛΤΟΝ, να δέχονται σημαντικές πιέσεις.

Πακέτα συνεδρίασης

Η Euroxx έθεσε νέα τιμή στόχο για την μετοχή της Autohellas, στα 10,0 ευρώ έναντι 8,07 προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση σε υπεραπόδοση.

Η Citigroup έθεσε νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, διατηρώντας αμετάβλητη την σύσταση σε ουδέτερη/υψηλού ρίσκου. Πιο συγκεκριμένα, για την μετοχή της Alpha Bank διατηρεί την τιμή στόχο στα 1,90 ευρώ, για την Eurobank το 1,0 ευρώ, για την Εθνική τα 2,80 ευρώ, και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 3,30 ευρώ.

Ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε σήμερα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 943 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και την στήριξη στις 860 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με οριζόντια κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (26,53 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (30,55 εκατ. τεμάχια).

O δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ολοκλήρωσε σήμερα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, δημιουργώντας στις επόμενες συνεδριάσεις προσδοκίες για διάσπαση της αντίστασης των 2.332 μονάδων (γραμμή ΑΒ), με την στήριξη να βρίσκεται στις 2.070 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα εμφανίζει ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ολοκληρώνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής του τάσης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Ο όγκος διαμορφώθηκε (5,78 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (4,79 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.249 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.123 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα παραμένει ο τραπεζικός δείκτης, καθώς ολοκλήρωσε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με την προσοχή να στρέφεται στις επόμενες συνεδριάσεις και στο εάν θα καταφέρει να βρεθεί εκ νέου και να σταθεροποιηθεί πάνω από αυτόν ή όχι, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με οριζόντια κλίση. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 16,43 εκατ. τεμάχια έναντι 21,01 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 913,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 725,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων έκλεισε στα 8,39 ευρώ με κέρδη 0,72%, παραμένοντας σταθερά κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πενήντα και διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 8,84 ευρώ, και η στήριξη στα 8,14 ευρώ.

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,54 ευρώ με κέρδη 4,43%, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την προσοχή να στρέφεται στις επόμενες συνεδριάσεις, και στο εάν θα καταφέρει να παραμείνει πάνω από τον ΚΜΟ50 ημερών ή όχι (φίλτρο τρία). Η αντίσταση βρίσκεται στα 7,67 ευρώ, και η στήριξη στον ΚΜΟ200 ημερών, στα 7,16 ευρώ.

Η μετοχή του Μυτιληναίου έκλεισε στα 9,93 ευρώ με κέρδη 1,22%, ολοκληρώνοντας κοντά στην αντίσταση των 10,0 ευρώ, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, και την στήριξη να βρίσκεται στα 9,44 ευρώ.

Η μετοχή του Άβακα έκλεισε στα 0,79 ευρώ με κέρδη 2,60%, ολοκληρώνοντας πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, και αυξάνοντας τις πιθανότητες για διόρθωση στις επόμενες συνεδριάσεις. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,84 ευρώ, και η στήριξη στα 0,68 ευρώ.

Η μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ έκλεισε στα 5,44 ευρώ με κέρδη 0,37%, βρίσκοντας σημαντική στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 5,37 ευρώ, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και την αντίσταση να βρίσκεται στα 5,68 ευρώ.

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν και σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,502% με πτώση 10,04%, και του δεκαετούς στο 1,395% με πτώση 1,45%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    21
    Shares
  •  
  •  
  • 21
  •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *