“Παρούσα” στα δημοτικά δρώμενα δηλώνει η παράταξη του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” στο δήμο Χανίων

“Παρούσα” στα δημοτικά δρώμενα δηλώνει η παράταξη του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” που χθες το απόγευμα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Σαμαριά.”

Παρουσία εκλεγμένων, υποψηφίων και πολλών φίλων της παράταξης ο επικεφαλής Τάσος Βάμβουκας αναφέρθηκε στην πορεία αλλά και στο μέλλον των “Ενεργών Πολιτών”.

Ερωτηθείς σχετικά από τα “Χ.Ν.” για το αν η παράταξη θα παραμείνει ενεργή και αν θα συμμετέχει και στις επόμενες δημοτικές εκλογές με τον ίδιο ή όχι στην ηγεσία της ο κ. Βάμβουκας απάντησε πως «βεβαιώνω ότι η παράταξη θα είναι ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής θητείας. Τη σημαντική η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει θέλουμε να τη δώσουμε στο Δήμο, να την δώσουμε στην πόλη» συμπληρώνοντας πως η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση δίνει το μήνυμα της συνέχισης της παράταξης.

Αναφορικά με τη συνεργασία με την σημερινή δημοτική αρχή τόνισε πως «δεν ταυτιζόμαστε ως παρατάξεις ούτε έχουμε υπογράψει κάποιο σύμφωνο όπως προβλέπει και ο νόμος και αυτό ήταν και άποψη της παρούσας δημοτικής αρχής. Έτσι εμείς δεν δεσμευόμαστε από κάτι συγκεκριμένο. Δώσαμε ανθρώπους που είναι έμπειροι για να βοηθήσουν γιατί η δημοτική αρχή είχε μειωμένο αριθμό συμβούλων και υπήρχε δυσκολία λειτουργίας του Δήμου. Βοηθάμε και στηρίζουμε χωρίς να σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε. Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά είναι μια πράξη ευθύνη. Διατηρούμε την ανεξαρτησία μας».

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο της 5ετίας σημειώνοντας ότι η δημοτική του αρχή κατάφερε να φέρει χρηματοδοτήσεις ύψους 140 εκ. ευρώ, ένα μέρος των οποίων δουλεύεται και το υπόλοιπο θα συνεχίσει να δουλεύεται για πολύ καιρό ακόμα. «Όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνουν οι δημότες ότι και όραμα είχαμε και είχαμε ξεκινήσει να το κάνουμε πράξη αλλά τα 5 χρόνια δεν είναι αρκετά για να καλύψεις ελλείψεις 50 ετών! Και όλα αυτά εν μέσω κρίσης, εκλογών, ελλείψεων προσωπικού, προβλημάτων με το νομοθετικό πλαίσιο, capital contrοl καταφέραμε και φέραμε 140 εκ. Ευρώ ! Αμφιβάλλω αν άλλη Δημοτική αρχή ξεκινάει τη θητεία της με τέτοιες χρηματοδοτήσεις που είχαμε εξασφαλίσει» είπε ο κ. Βάμβουκας.

Παράλληλα επισήμανε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής θητείας αλλά και την επόμενη θητεία θα υλοποιούνται έργα που δρομολόγησε ο “Δήμος Ενεργών Πολιτών” γιατί « ο τρόπος που εργαστήκαμε δεν ήταν κοντόφθαλμος αλλά θέλαμε να βάλουμε τα μεγάλα έργα του τόπου μπροστά. Μόνο τα 8 σχολεία που καταφέραμε να πάρουμε έγκριση για την κατασκευή τους είναι κάτι πολύ μεγάλο πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι οι Χανιώτες η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο που υπάρχει έργο για να εκτελέσει».

Πηγή:haniotika-nea.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *