Ενδιαφέροντα συμπεράσματα από την τεχνική εικόνα των μετοχών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης

Με προσδοκίες ολοκληρώθηκε και η δεύτερη εβδομάδα του έτους στο ελληνικό χρηματιστήριο, κυρίως λόγω της αύξησης του τζίρου, αλλά και των επιδόσεων αρκετών μετοχών.

Η καλή εικόνα που παρουσιάζουν τα ξένα χρηματιστήρια, δημιουργούν προσδοκίες για ακόμη υψηλότερα επίπεδα του γενικού δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στην τεχνική εικόνα που παρουσιάζουν οι μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Μεγάλη κεφαλαιοποίηση

Τιτάνας

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα διαπραγματεύεται η μετοχή του Τιτάνα, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην δημιουργία «χρυσού σταυρού», κάτι το οποίο εάν πραγματοποιηθεί στις επόμενες συνεδριάσεις θα αλλάξει την μεσοπρόθεσμη τάση σε ανοδική, Στο εβδομαδιαίο γράφημα, η μετοχή έκλεισε για τρίτη διαδοχική εβδομάδα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να παραμένει ανοδικός, και το σήμα αγοράς να παραμένει. Σημαντική αντίσταση στο εβδομαδιαίο γράφημα ο ΚΜΟ200 ημερών, 19,77 ευρώ, με την στήριξη να βρίσκεται 18,24 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ

Σημάδια κόπωσης για την μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι δείκτες RSI και συσσώρευσης/διανομής, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η στήριξη βρίσκεται στα 2,32 ευρώ.

Alpha Bank

Σε πλευρική κίνηση και με σήμα πώλησης παραμένει η μετοχή, βρίσκοντας σημαντική στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 1,84 ευρώ. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής αποτυπώνει την αγορά στα τρέχοντα επίπεδα, προϊδεάζοντας μας θετικά για την συνέχεια. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,93 ευρώ.

Aegean

Αυξημένοι όγκοι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις για την μετοχή, η οποία παραμένει με σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 8,74 ευρώ, και η στήριξη στα 8,15 ευρώ.

Βιοχάλκο

Κρίσιμη η συνεδρίαση της Δευτέρας για την μετοχή, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο εάν θα καταφέρει να παραμείνει για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (3,66 ευρώ) ή όχι, διατηρώντας παρόλα αυτά το σήμα αγοράς. Η σημαντική αντίσταση των 3,76 ευρώ εάν ξεπεραστεί θα την οδηγήσει προς το επίπεδο των 4 ευρώ, με την στήριξη να βρίσκεται στα στον ΚΜΟ200 ημερών, στα 3,66 ευρώ.

Γεκ Τέρνα

Η μετοχή στο εβδομαδιαίο γράφημα συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα, αυξάνοντας τις πιθανότητες στις επόμενες συνεδριάσεις για διόρθωση, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 7,98 ευρώ, και η στήριξη στα 6,84 ευρώ.

ΔΕΗ

Σε υπεραγορασμένα επίπεδα συνεχίζει να διαπραγματεύεται στο εβδομαδιαίο γράφημα η μετοχή, κάτι το οποίο δεν θα την εμποδίσει στις επόμενες συνεδριάσεις να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, μιας και ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής παραμένει με θετική κλίση. Το σήμα αγοράς διατηρείται, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,53 ευρώ, και την στήριξη στα 3,42 ευρώ.

ΕΕΕ

Διατηρεί την ανοδική της τάση από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, καθώς και το σήμα αγοράς, ολοκληρώνοντας στην συνεδρίαση της Παρασκευής στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, αυξάνοντας στις επόμενες συνεδριάσεις τις πιθανότητες για μια υποχώρηση προς χαμηλότερα επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο ημερήσιο γράφημα η μετοχή βρίσκεται πολύ κοντά στην δημιουργία «χρυσού σταυρού», κάτι το οποίο εάν πραγματοποιηθεί θα την οδηγήσει προς υψηλότερα επίπεδα μεσοπρόθεσμα. Στο εβδομαδιαίο γράφημα, η μετοχή ολοκλήρωσε για τρίτη διαδοχική εβδομάδα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στα 31,64 ευρώ, και η στήριξη στα 29,88 ευρώ.

Ελλάκτωρ

Μικρές πιέσεις στη συνεδρίαση της Παρασκευής για την μετοχή, η οποία διατηρεί το σήμα αγοράς, με τον «χρυσό σταυρό» να βρίσκεται πολύ κοντά στην δημιουργία του, οδηγώντας την μετοχή πάνω από τα 2 ευρώ. Στα θετικά, στο εβδομαδιαίο γράφημα οι δείκτες RSI και συσσώρευσης/διανομής παραμένουν ανοδικοί. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,97 ευρώ, και η στήριξη στα 1,79 ευρώ.

Ελληνικά Πετρέλαια

Η αδυναμία της μετοχής να σταθεροποιηθεί πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πενήντα και διακοσίων ημερών, προϊδεάζει για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, με το σήμα πώλησης να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 8,84 ευρώ, και η στήριξη στα 8,30 ευρώ.

Εθνική

Η μετοχή ολοκλήρωσε την Παρασκευή για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης. Η αντίσταση βρίσκεται στα 3,04 ευρώ, και η στήριξη στα 2,81 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ

Πτωτικοί παραμένουν οι δείκτες RSI και συσσώρευσης/διανομής για την μετοχή, με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 7,64 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα, 7,15 ευρώ.

Eurobank

Η μετοχή διατηρεί το σήμα πώλησης, παραμένοντας σταθερά κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (0,89 ευρώ), παρουσιάζοντας όμως στα τρέχοντα επίπεδα σημάδια σταθεροποίησης, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να ολοκληρώνει στο εβδομαδιαίο γράφημα με ελαφρώς θετική κλίση, αποτυπώνοντας την τοποθέτηση χαρτοφυλακίων στα τρέχοντα επίπεδα. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,94 ευρώ, και η στήριξη στα 0,85 ευρώ.

ΕΧΑΕ

Αυξημένοι όγκοι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις για την μετοχή, η οποία διατηρεί το σήμα αγοράς, με την αντίσταση των 4,80 ευρώ να εμφανίζεται ισχυρή. Η στήριξη βρίσκεται στα 4,45 ευρώ.

LAMDA Development

Σε υπεραγορασμένα επίπεδα συνεχίζει να διαπραγματεύεται η μετοχή, η οποία διατηρεί το σήμα αγοράς, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να ολοκληρώνει στο εβδομαδιαίο γράφημα με αρνητική κλίση, προειδοποιώντας για υποχώρηση της μετοχής στις επόμενες συνεδριάσεις. Η αντίσταση βρίσκεται στα 8,83 ευρώ, και η στήριξη στα 8,43 ευρώ.

Motor Oil

Σαφή αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, εμφανίζοντας όμως σημάδια σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα, και αποτυπώνοντας την πρόθεση χαρτοφυλακίων για τοποθέτηση. Το σήμα πώλησης παραμένει, με την αντίσταση να βρίσκεται στον ΚΜΟ50 ημερών, στα 20,96 ευρώ, και την στήριξη στα 20,14 ευρώ.

ΜΠΕΛΑ

Η μετοχή εμφανίζει αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, βρίσκοντας όμως σημαντική στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 18,17 ευρώ, με το σήμα πώλησης να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 19,0 ευρώ.

Μυτιληναίος

Η ώρα για την μετοχή των πολλών και πιστών οπαδών της δεν έχει έρθει ακόμη, καθώς συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε πλευρικό κανάλι, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να παραμένει σε αρνητική κλίση. Το σήμα πώλησης διατηρείται, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 10,0 ευρώ, και η στήριξη στον ΚΜΟ200 ημερών, στα 9,67 ευρώ.

ΟΛΠ

Σε προετοιμασία για υψηλότερα επίπεδα βρίσκεται η μετοχή, καθώς έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (22,53 ευρώ), με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 23,65 ευρώ, και η στήριξη στα 21,25 ευρώ.

ΟΠΑΠ

Σε υπεραγορασμένα επίπεδα βρίσκεται η μετοχή στο εβδομαδιαίο γράφημα, παρουσιάζοντας αυξημένους όγκους οι οποίοι υποστηρίζουν την άνοδο της, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 12,77 ευρώ, και η στήριξη στα 11,53 ευρώ.

ΟΤΕ

Πτωτική πορεία ακολουθεί η μετοχή από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, ακυρώνοντας το σήμα αγοράς στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Η προσοχή στρέφεται στις επόμενες συνεδριάσεις, και κυρίως στην πτωτική ή όχι διάσπαση του κινητού μέσου όρου των πενήντα ημερών (13,61 ευρώ). Η αντίσταση βρίσκεται στα 14,83 ευρώ, και η στήριξη στα 13,15 ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Η μόνη από τις τέσσερις συστημικές που διατηρεί το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,23 ευρώ, και η στήριξη στα 2,87 ευρώ.

Σαράντης

Αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα εμφανίζει η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 8,82 ευρώ, και η στήριξη στα 8,15 ευρώ.

Τέρνα Ενεργειακή

Σε πλευρικό κανάλι διαπραγματεύεται η μετοχή, δοκιμάζοντας την υπομονή των επενδυτών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 8,07 ευρώ, και η στήριξη στα 7,24 ευρώ.

Φουρλής

Σε ανοδικό κανάλι παραμένει από τα μέσα του προηγούμενου μήνα η μετοχή, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 5,91 ευρώ, και η στήριξη στα 5,41 ευρώ.

Μεσαία κεφαλαιοποίηση

Cenergy

Η δημιουργία «χρυσού σταυρού» στη συνεδρίαση της Παρασκευής δημιουργεί προσδοκίες για την μετοχή μεσοπρόθεσμα, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,39 ευρώ, και η στήριξη στα 1,28 ευρώ.

Άβαξ

Η ανοδική διαφυγή από τον τριγωνικό σχηματισμό στο εβδομαδιαίο γράφημα, δημιουργεί προσδοκίες για την μετοχή, με πρώτο στόχο το προηγούμενο υψηλό των 0,879 ευρώ. Το σήμα αγοράς διατηρείται, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,84 ευρώ, και η στήριξη στα 0,70 ευρώ.

Τράπεζα Αττικής

Ήπιες διακυμάνσεις για την μετοχή, η οποία έχει «εγκλωβιστεί» μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πενήντα και διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,43 ευρώ, και η στήριξη στα 0,36 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ

Σε υπεραγορασμένα επίπεδα ολοκλήρωσε η μετοχή στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου οι αυξημένοι όγκοι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, και η θετική κλίση του δείκτη συσσώρευσης/διανομής αναμένεται να την ωθήσουν προς υψηλότερα επίπεδα, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,93 ευρώ, και η στήριξη στα 1,74 ευρώ.

ΙΑΣΩ

Η μετοχή συνεχίζει να διαπραγματεύεται στην περιοχή των 1,39-1,48 ευρώ, όπου μέχρι στιγμής δεν δείχνει σημάδια να εξέλθει από αυτήν, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,48 ευρώ, και η στήριξη στα 1,41 ευρώ.

Ικτίνος

Η μετοχή έχει σταθεροποιηθεί στο εβδομαδιαίο γράφημα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (1,12 ευρώ), ξεκινώντας στη συνεδρίαση της Παρασκευής προσπάθεια για υψηλότερα επίπεδα, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,21 ευρώ, και η στήριξη στα 1,08 ευρώ.

ΙΝΚΑΤ

Η αδυναμία της μετοχής να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής όπου έκλεισε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (1,71 ευρώ), στρέφοντας την προσοχή στις επόμενες συνεδριάσεις και στο εάν θα επανέλθει πάνω από αυτόν ή όχι, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,74 ευρώ, και η στήριξη στα 1,53 ευρώ.

ΙΝΛΟΤ

Σαφή η αδυναμία της μετοχής να διασπάσει ανοδικά τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (0,39 ευρώ) και να διατηρηθεί πάνω από αυτόν, με το σήμα αγοράς όμως να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,39 ευρώ, και η στήριξη στα 0,35 ευρώ.

ΙΝΤΚΑ

Η μετοχή δεν έχει καταφέρει στις προηγούμενες συνεδριάσεις να βρεθεί εκ νέου πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (0,85 ευρώ), υποχωρώντας στο εβδομαδιαίο γράφημα κάτω από την ανοδική γραμμή τάσης που είχε δημιουργηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου, διατηρώντας όμως το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,86 ευρώ, και η στήριξη στα 0,77 ευρώ.

Κέκρωπας

Η μετοχή έχει σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να δείξει σημάδια για υψηλότερα, διατηρώντας το σήμα πώλησης. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,54 ευρώ, και η στήριξη στα 1,67 ευρώ.

QUEST

Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθεί η μετοχή, παραμένοντας κοντά σε υπεραγορασμένα επίπεδα, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 8,27 ευρώ, και η στήριξη στα 7,37 ευρώ.

ΚΡΙ-ΚΡΙ

Πτωτική τάση στις τελευταίες συνεδριάσεις παρουσιάζει η μετοχή, με το δείκτη συσσώρευσης/διανομής να συνηγορεί σε αυτό, ακυρώνοντας στη συνεδρίαση της Παρασκευής το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 5,68 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 5,36 ευρώ.

MIG

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα βρίσκεται η μετοχή, καθώς στις τελευταίες συνεδριάσεις εμφανίζει αδυναμία να διασπάσει ανοδικά τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών (0,1056 ευρώ), όπου μέχρι στιγμής αποδεικνύεται σημαντική αντίσταση. Το σήμα αγοράς παραμένει, με την στήριξη να βρίσκεται στα 0,085 ευρώ.

ΟΛΘ

Η μετοχή καταβάλει προσπάθειες στις τελευταίες συνεδριάσεις να σταθεροποιηθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 28,14 ευρώ, και η στήριξη στα 26,0 ευρώ.

Τεχνική Ολυμπιακή

Η αδυναμία της μετοχής να κλείσει κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό της συνεδρίασης της 9ης Ιανουαρίου, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με αρνητική κλίση στις τελευταίες συνεδριάσεις, αυξάνουν τις πιθανότητες για κλείσιμο του gap στα 2,41 ευρώ, ίσως και υποχώρηση προς χαμηλότερα επίπεδα, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,55 ευρώ, και η στήριξη στα 2,31 ευρώ.

Auto Hellas

Τα σημαντικά κέρδη που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, δείχνουν να έχουν και συνέχεια, μιας και ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε με θετική κλίση την εβδομάδα, με το σήμα αγοράς να παραμένει, με την στήριξη να βρίσκεται στα 7,08 ευρώ.

Πλαστικά Θράκης

Βάσεις για νέα υψηλά έβαλε η μετοχή την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς ολοκλήρωσε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών στο ημερήσιο γράφημα, και πάνω από αυτόν των πενήντα στο εβδομαδιαίο, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η θετική κλίση που διατηρεί ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής δημιουργεί προσδοκίες για την συνέχεια. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,29 ευρώ, και η στήριξη στα 1,93 ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Σημαντική αντίσταση βρίσκει η μετοχή στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (3,61 ευρώ), διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η θετική κλίση που διατηρεί ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής δημιουργεί προσδοκίες για την συνέχεια, με την στήριξη να βρίσκεται στα 3,39 ευρώ.

Profile

Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθεί η μετοχή από τα μέσα σχεδόν του προηγούμενου μήνα, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,90 ευρώ, και η στήριξη στα 3,45 ευρώ.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •