«Όχι» Ιταλίας σε μεταφορά πυρηνικών από το Ιντσιρλίκ στο Αβιάνο

Οι ιταλικές αρχές διέψευσαν την Τρίτη, τα δημοσιεύματα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεταφέρει πυρηνικά όπλα από την τουρκική βάση Ιντσιρλίκ στο Αβιάνο της Ιταλίας.

«Όσον αφορά τα νέα που δημοσιεύονται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη μεταφορά πυρηνικών όπλων από την Τουρκία στην Ιταλία, ενημερώνουμε ότι είναι απολύτως αβάσιμα», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας.

«Κάθε πτυχή της κατάστασης των πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο της Οργάνωσης της Συνθήκης του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, συζητείται συλλογικά μεταξύ των όλων των κρατών μελών».

Ορισμένα τοπικά μέσα κυκλοφόρησαν την είδηση ότι πενήντα αμερικανικές κεφαλές B61 θα μεταφερθούν από το Ιντσιρλίκ της επαρχίας Αδάνων της Τουρκίας, στη βάση Αβιάνο στη βορειοανατολική Ιταλία, λόγω της τρέχουσας έντασης μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν.

Ο οργανισμός Bloomberg είχε αναφέρει δηλώσεις του Αμερικανού στρατηγού που χαρακτήριζε την Τουρκία ως «εχθρό» των Ηνωμένων Πολιτειών, θεωρώντας ότι η διαδικασία της μεταφοράς των πυρηνικών όπλων, εάν αποφασιζόταν δεν θα ήταν δύσκολη από άποψη logistics, όπως αναφέρει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «adnKronos»

Πηγή:echedoros-a.gr