‘Μετασεισμοί’ στην Βρετανία, ξηλώνεται η ηγέτης του Bremain!

Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, που οδήγησε σε ισχυρό μήνυμα υπέρ της υλοποίησης της εντολής του Βρετανικού λαού για έξοδο της χώρας από την ΕΕ, φέρνει σημαντικές ανακατατάξεις.

Όπως ήταν φυσικό έφερε την παραίτηση του ηγέτη του Εργατικού κόμματος, Jeremy Corbyn, καθώς το κόμμα έχασε το 1/3 των ψήφων των εργατών σε περιοχές βαριάς βιομηχανίας της Βόρειας Αγγλίας, με αποτέλεσμα να χάσει 50 παραδοσιακές μονοεδρικές περιφέρειες, όπου οι πολίτες ψήφισαν για διαμαρτυρία το κόμμα Brexit και οδήγησαν σε εκλογή …Συντηρητικών υποψηφίων. Το Εργατικό κόμμα έχασε τις ψήφους διότι η ηγεσία του ελέγχεται κατά 50% από την φιλο-ευρωπαϊκή πτέρυγα που επέβαλλε συμβιβασμό στις θέσεις του για το δημοψήφισμα.

Όμως η μεγαλύτερη ‘καραμπόλα’ επήλθε από τον χώρο του Φιλελεύθερου Κόμματος, που ηταν ο βασικός μοχλός υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Η ηγέτης του κόμματος Jo Swinson απέτυχε να επανεκλεγεί ως βουλευτής, με αποτέλεσμα όπως είναι φυσικό να χάσει και την ηγεσία!

Αποδεικνύεται ότι ο Βρετανικός λαός έστειλε όχι απλά ισχυρό μήνυμα προς το ιερατείο των Βρυξελλών, αλλά και προς την Jo Swinson, που είχε αναλώσει τη… μισή της προεκλογική εκστρατεία για να κατηγορεί ακόμη και τον Jeremy Corbyn, ότι δεν ήταν ‘ευθυγραμμισμένος’ και δεν έβαλε την ‘παραμονή στην ΕΕ ‘ως προτεραιότητα στην πολιτική του’ .

new-economy.gr

 

 

  •  
    117
    Shares
  •  
  •  
  • 117
  •