Δημοσκόπηση: Στις τέσσερις μονάδες η διαφορά μεταξύ Ιμάμογλου και Ερντογάν

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρίας Piar, ο Ιμάμογλου προηγείται με 44,5% και ο Ερντογάν είναι στο 39,7%

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο ¨Πολιτική επικαιρότητα στο σύνολο της Τουρκίας¨ που διεξήγαγε η εταιρία Έρευνες Piar. Σύμφωνα με την έρευνα που περιλαμβάνει και εκλογές ΠτΔ, το ποσοστό αυτών που δήλωσαν πως ¨Ψηφίζω Ιμάμογλου¨ έφτασε στο 44,5%, ενώ το ποσοστό του Ερντογάν έμεινε στο 39,7 %.

Σύμφωνα με το κείμενο του Ριφάτ Ντογάν από την ιστοσελίδα Arti Gercek, η έρευνα της Piar έγινε σε 26 νομούς, στο διάστημα από 19 ως 24 Νοεμβρίου =, με την μέθοδο πρόσωπο με πρόσωπο και μετείχαν σε αυτήν 2.416 άτομα. Το ποσοστό λάθους στην έρευνα υπολογίστηκε στο +/- 2.7 %.

Οι μετέχοντες όταν ρωτήθηκαν ¨Αν γινόταν εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε¨ απάντησαν 31,9% ΑΚΡ, 24,7 CHP, 10,6 MHP, 10,2 HDP και 9% το κόμμα ΙΓΙ.

Ο Μπαμπατζάν είναι στο 7,7 %.

Από τους μετέχοντες στην έρευνα το 7,7% σκέφτονται να ψηφίσουν το κόμμα του Αλή Μπαμπατζάν που αναμένεται να ιδρυθεί αυτόν τον μήνα, ενώ αυτοί που σκέφτονται να ψηφίσουν τον Αχμέτ Νταβούτογλου είναι στο 3,4 %.

Οι μετέχοντες στην δημοσκόπηση ρωτήθηκαν ¨Προς ποια κατεύθυνση ήταν οι αλλαγές στα θέματα που θα σας πω κατά την διακυβέρνηση του ΑΚΡ¨. Στο τμήμα όπου γίνεται λόγος για οικονομία, δημοκρατία, ελευθεροτυπία και δικαστική ανεξαρτησία, οι μετέχοντες δήλωσαν πως υπήρξε ¨ οπισθοχώρηση¨ με ποσοστά ως εξής : 62,2% στην οικονομία, 56,1 στην δημοκρατία, 63,1% στην ελευθεροτυπία και 58,7% στην δικαστική ανεξαρτησία και

Στο ερώτημα ¨πιστεύετε πως η οικονομία στην Τουρκία θα επιστρέψει στην κανονικότητα της σύντομα;¨, το 60,4% απάντησαν πως ¨Όχι δεν βελτιώνεται¨.

Πηγή:tourkikanea.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •