Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Θετική εξέλιξη η ψήφιση για διορισμό προσωρινής διοίκησης σε εισηγμένες

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών   με ενθουσιασμό χαιρετίζει την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, η οποία  ψηφίζεται σήμερα, σύμφωνα με την οποία η Ε.Κ. αποκτά δυνατότητα αίτησης διορισμού  προσωρινής διοίκησης σε εισηγμένες εταιρείες για τους παρακάτω, μεταξύ άλλων,  λόγους:

α) παρακώλυση, από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, διενεργούμενου διαχειριστικού ή άλλου ελέγχου στον οποίο η εταιρία έχει υπαχθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία    ή σύγκρουση των συμφερόντων τους προς εκείνα της εταιρίας

β) αν υφίστανται βάσιμες υπόνοιες ότι η παραμονή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρία θα συνιστούσε απειλή για την ομαλή λειτουργία και αξιοπιστία της αγοράς ή/και τα συμφέροντα των επενδυτών

Οι 2 παραπάνω διατάξεις ¨φωτογραφίζουν”  φυσικά την εταιρεία Folli Follie και κατέστησαν αναγκαίες  ενόψει της απαράδεκτα υποτονικής , σε σημείο που να εγείρει υποψίες διαπλοκής, αντιμετώπισης έως σήμερα του σκανδάλου από την Ε.Κ.

Αναμένουμε λοιπόν άμεσα, με την δημοσίευση αυτής της νομοθετικής διάταξης, να ζητήσει η Ε.Κ. : α)την παραίτηση της υφιστάμενης διοίκησης που το μόνο επίτευγμα της είναι η προστασία της περιουσίας των μεγαλομετόχων της οικογένειας Κουτσολιουτσου , η διακοπή του διαχειριστικού ελέγχου  και η ανοχή της παραμονής στο Δ.Σ. του κ. Τζώρτζη Κουτσολιουτσου   και  β) να οριστεί προσωρινή διοίκηση  από πραγματικά  ανεξάρτητα πρόσωπα  που θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων -επενδυτών της  καταθέτοντας μεταξύ άλλων άμεσα αγωγή κατά όσων ζημίωσαν και κατάκλεψαν την εταιρία και τους μετόχους της.

Αύριο 29 Νοεμβρίου 2019, η Ένωση   συνεχίζει τον αγώνα της για την διασφάλιση των συμφερόντων των μελών  της ,με παρέμβαση της  κατά την εκδίκαση    ( κτίριο 5 Αίθουσα 204 ) της   Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων για έκδοση Προσωρινής Διαταγής -Δέσμευσης Περιουσιακών Στοιχείων, δεκάδων ζημιωθέντων επενδυτών – μελών της Ενώσεως Ελλήνων Επενδυτών κατά της FOLLI, των Ορκωτών Ελεγκτών της, Εκτελεστικών και μη Μελών ΔΣ και κατά της “Αγίας Οικογένειας” φυσικά, για ποσόν συνολικά 7.000.000 ευρώ.

  •  
    8
    Shares
  •  
  •  
  • 8
  •