Συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις στο Ιράν

Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν με μαχαίρι από «ταραξίες» κοντά στην Τεχεράνη, μετέδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τα πρακτορεία ειδήσεων Isna και Fars.

Το ένα από τα θύματα, το οποίο κατονομάστηκε ως ο Μορτεζά Εμπραχιμί, ήταν αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ τα άλλα δύο, ο Ματζίντ Σεϊχί και ο Μοσταφά Ρεζαΐ ήταν μέλη των Μπασίζ, πολιτοφυλακής που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, διευκρινίζουν τα δύο πρακτορεία, τα οποία επικαλούνται ανακοίνωση μιας τοπικής βάσης των Φρουρών της Επανάστασης.

«Ταραξίες σκότωσαν (τους τρεις άνδρες) χρησιμοποιώντας μαχαίρια όταν αυτοί τους περικύκλωσαν» σε περιοχή δυτικά της Τεχεράνης, μεταδίδουν τα Fars και Isna, χωρίς να διευκρινίσουν ακριβώς την περιοχή στην οποία συνέβη το περιστατικό.

Το Fars προσέθεσε ότι ο Εμπραχιμί μόλις είχε αποκτήσει δεύτερο παιδί και ότι οι Σεϊχί και Ρεζαΐ ήταν αντίστοιχα ηλικίας 22 και 33 ετών.

Η κηδεία των τριών ανδρών θα γίνει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση μια «αποχαιρετιστήρια τελετή» για δύο από αυτούς θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης στην Τεχεράνη.

Από την Παρασκευή το βράδυ σε πολλές πόλεις του Ιράν σημειώθηκαν ταραχές οι οποίες ξέσπασαν μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της αύξησης στην τιμή της βενζίνης.

Με τον θάνατο του αξιωματικού των Φρουρών της Επανάστασης και των δύο μελών των Μπασίζ ανέρχεται σε πέντε ο αριθμός των θανάτων που έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από τότε που άρχισαν τα επεισόδια.

Ωστόσο τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχουν χάσει επίσης τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από διάφορα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία εν γένει δεν αναφέρουν πηγές για την πληροφορία αυτή ούτε πολλές λεπτομέρειες.

Πηγή:huffingtonpost.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •