Το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κατά της ATTICA BANK για τα 55 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ που έχουν χαθεί

Συνάδελφοι,

Με την από 11/11/2019 ανακοίνωσή μας σας ενημερώσαμε για την καθοριστικής σημασίας απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για διορισμό προσωρινής διοίκησης που επαναφέρει τη νομιμότητα στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για διεξαγωγή νόμιμων αρχαιρεσιών με ορίζοντα εξαμήνου, για την εκλογή διοίκησης που:

– Θα προβεί σε πλήρη έλεγχο της περιόδου των τελευταίων ετών που απέβη καταστροφική για το Ταμείο μας

– Θα εξασφαλίσει ότι θα προχωρήσουν οι ένδικες διαδικασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναζήτηση ευθυνών σε όσους αποφάσισαν την καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της ATTICA BANK που σήμερα έχουν οριστικά χαθεί

– Θα καταθέσει αίτημα του επικουρικού μας ταμείου για την υπαγωγή του στο ΕΤΕΑΕΠ, κάτι που είχε αρνηθεί πεισματικά η προηγούμενη διοίκησή του όταν πριν λίγους μήνες έγινε αντίστοιχα η ένταξη του επικουρικού ταμείου της Εθνικής (ΛΕΠΕΤΕ) στο ΕΤΕΑΕΠ

Ενώπιον της ως άνω καθοριστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για διορισμό προσωρινής διοίκησης, η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αποφασισμένη να «γαντζωθεί» στη θέση της με κάθε τρόπο, προσπαθεί κατά την προσφιλή της συνήθεια να ανατρέψει μία δικαστική απόφαση της τακτικής δικαιοσύνης και να διοικήσει το Ταμείο με προσωρινή διαταγή (όπως δυστυχώς έχει επιτύχει αρκετές φορές στο παρελθόν).

· Σήμερα, Τετάρτη 13/11, στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, εκδικαζόταν η αίτηση για την ανάκληση και αναστολή με προσωρινή διαταγή της απόφασης της τακτικής δικαιοσύνης για διορισμό προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσαν ορισμένα ασφαλισμένα μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κατευθυνόμενα από την προηγούμενη διοίκησή του.

· Ωστόσο, οι Σύλλογοί μας (ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, Σύλλογος Εργαζομένων Ιονικής Τράπεζας,  Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην Εθνοκάρτας, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής και Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών και Eurobank Εργασίας) αποφασισμένοι σε κοινό μέτωπο να προασπίσουν την επικουρική μας ασφάλιση και οι πρόεδροι των Συλλόγων μας συνάδελφοι Σαράντος Φιλιππόπουλος, Γεώργιος Ανδριώτης, Αγγελική Οικονόμου, Χαρίλαος Δάσκαλος και Χριστίνα Πιπέρα, κατέθεσαν αίτηση με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για αναστολή της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της 5/8/18 (τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Κλειστό του Πανελληνίου κανένας δεν πρόκειται να τα ξεχάσει), αφού βάσει αυτής της πρωτοφανούς διαδικασίας οι κύριοι αυτοί εμφανίζονταν όλο αυτό το διάστημα ως διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Οι νομικοί μας σύμβουλοι κκ. Αγγελική Καίσαρη, Δημήτρης Βερβεσός και Κωνσταντίνος Κατσακιώρης κατέθεσαν αίτημα για συνεκδίκαση των υποθέσεων για την Τρίτη 19/11 στις 12 το μεσημέρι (για το κτίριο θα ενημερωθείτε τις επόμενες μέρες από την ιστοσελίδα μας), το οποίο αποδέχθηκε το δικαστήριο. .

Συνάδελφοι,

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για διορισμό προσωρινής διοίκησης που επαναφέρει τη νομιμότητα στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε εκ νέου με συντεταγμένες διαδικασίες την υπαγωγή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ που θα σημάνει τη διάσωση και διασφάλιση της επικουρικής σύνταξης για όλα τα ασφαλισμένα μέλη -εν ενεργεία και συνταξιούχους- του επικουρικού μας ταμείου και δεν θα αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη!

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, καθώς και για την απόδοση ευθυνών σε όσους με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους έχουν οδηγήσει το ταμείο στη σημερινή, τραγική του κατάσταση.

Κανείς δε δικαιούται να αδιαφορήσει αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου ενωμένοι να διασώσουμε την επικουρική μας σύνταξη!

Η παρουσία όλων στην εκδίκαση της Τρίτης είναι επιβεβλημένη. Πρέπει όλοι να κατανοήσετε ότι ο στόχος της διάσωσης της επικουρικής μας ασφάλισης δεν είναι επιδίωξη των Συλλόγων και των Δ.Σ. τους, αλλά εξυπηρετεί το συμφέρον όλων των ασφαλισμένων μελών του.

 

Καλούμε όλα τα ασφαλισμένα μέλη του Ταμείου να δώσουν βροντερό παρών την Τρίτη 19/11 στις 12 το μεσημέρι στα Δικαστήρια στη Σχολή Ευελπίδων, γιατί μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο της διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής μας σύνταξης

  •  
  •  
  •  
  •  
  •