Πόλεμος με την Τουρκία για προάσπιση της πατρίδας ή των πολυεθνικών;

Του Κωνσταντίνου Μάρκου

Με την ευκαιρία της επετείου του ΟΧΙ, που εορτάσαμε πριν λίγες μέρες, ακούσαμε και διαβάσαμε πολλούς πατριωτικούς λόγους, όπως συνηθίζεται, αλλά συχνά να συνοδεύονται αυτοί, συμπερασματικά, με αμφιβολίες κατά πόσον σήμερα, πολιτική ηγεσία αλλά και Λαός, είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να ανταποκριθούμε με την σειρά μας,στο καθήκον προς την Πατρίδα!

Να θυμίσω σε όσους δεν γνωρίζουν ή λησμονούν, ότι και ο Μεταξάς δεν είπε το ΟΧΙ υποκύπτοντας συναισθηματικά στις προκλήσεις της Ιταλίας, αλλά αντίθετα, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε, κατάπιε πολλές προκλήσεις, ως και προσβολές. Ακόμη και όταν τορπίλισαν το πολεμικό “ΕΛΛΗ” στην Τήνο, σε ημέρα εορτής, παρίστανε ότι αγνοούσε τον ένοχο αυτής της πράξης. Με ψυχραιμία και προσωπική θυσία του γοήτρου του ασφαλώς έκανε τις δυνατές κινήσεις προετοιμαζόμενος. Ο πόλεμος του επιβλήθηκε, δεν ήταν επιλογή του, όπως και ο ίδιος παραδέχεται στο ημερολόγιό του. Και αν υποθέσουμε ότι η Ιταλία δεν μας επέβαλλε τον πόλεμο, αλλά για άλλους λόγους γεωπολιτικούς άσχετους, ματαίωνε την επίθεση, σήμερα όλοι θα είμαστε βέβαιοι ότι ήταν “ξεπουλημένος” στον Άξονα.

Αντίθετα το 1897 “πατριώτες” πολιτικοί που έκαναν το “πατριωτικό καθήκον τους“, έριξαν την χώρα σε περιπέτεια. Αυτά για την Ιστορία και για εξαγωγή των αναγκαίων συμπερασμάτων.

Σήμερα, ο κίνδυνος με την Τουρκία είναι να συρθούμε σε πολεμική αναμέτρηση, όχι υπερασπιζόμενοι εθνικό έδαφος και νόμιμα δικαιώματα, αλλά δικαιώματα πολυεθνικών εταιριών και των πίσω τους (υπό)-κρυπτόμενων κρατών: ΗΠΑ, Γαλλίας, Ιταλίας,κλπ. Έναντι μικρού αντιτίμου που “θα δεήσουν” να μας παραχωρήσουν, από ένα θησαυρό που βρέθηκε στα μέρη μας άλλωστε. Ίσα-ίσα να αποπληρώσουμε κάτι από αυτά που τους “χρωστάμε” και να αγοράσουμε από τις ίδιες τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό για να καταστήσουμε ασφαλείς τις επενδύσεις τους. Με άλλα λόγια, υπάρχει κίνδυνος, στην ουσία να αγοράσουμε το δικό μας πετρέλαιο, πληρώνοντας με το αίμα της νέας γενιάς μας. Ήδη, όπως θα γνωρίζετε, η TOTAL (Γαλλική) και ΕΝΙ (Ιταλική) αποχωρούν από το οικόπεδο 7 της Κυπριακής ΑΟΖφοβούμενες” τις Τουρκικές απειλές. Αν όμως αγοράσουμε ή μισθώσουμε Γαλλικές φρεγάτες και αεροπλάνα, και ελικόπτερα από Ιταλία, να είστε βέβαιοι ότι θα ανακτήσουν το θάρρος τους!!!

Έχω ξαναγράψει ότι κακώς αφήνουμε την Κυπριακή Ελίτ να διαμορφώνει την ατζέντα και για λογαριασμό μας στις διεθνείς σχέσεις. Το “1974“,το προσπεράσαμε με επιπόλαιες αναλύσεις και δεν εξάγαμε τα αναγκαία συμπεράσματα, όπως όλα δείχνουν!

Αυτά συμβαίνουν στον διεθνή αυλόγυρο, για αυτό ας αφήσουμε τους υπευθύνους από την πολιτική ηγεσία να χειριστούν την υπόθεση. Και εμείς ας προσευχόμαστε να τους “φωτίσει ο Θεός“.

Τίτλος new-economy.gr, αυθεντικός τίτλος «Πατριωτισμός και σύνεση»

Πηγή:k-magazino.blogspot.com

  •  
    14
    Shares
  •  
  •  
  • 14
  •