Κων. Ζιάζιας (επίτ. Αρχηγός ΓΕΣ): Η πολιτική των ανοικτών συνόρων οδηγεί στην καταστροφή τη χώρα

Του Θανάση Γκόρδη

Το μόνιμο “καρότο” τού πολιτικού συστήματος: “ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ, ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ, ΘΑ ΣΕ ΒΟΛΕΨΩ ΚΑΠΟΥ“…

Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ“…

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ;“…

Ένα μεστό άρθρο τού επίτιμου αρχηγού τού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κωνσταντίνου Ζιαζιά, για το φλέγον θέμα τής λαθρομετανάστευσης, που αξίζει να διαβαστεί:

«ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ, ΘΑ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ…»

Η μαζική παράνομη μετανάστευση, με τις διαστάσεις εισβολής που έχει προσλάβει και με την ανεξάντλητη δυναμική που διαθέτει, έχει αναχθεί πλέον στο σημαντικότερο εθνικό θέμα.

Και αποτελεί, εάν δεν ανασχεθεί και ελεγχθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, άμεση απειλή για την εθνική και κοινωνική συνοχή τής χώρας, την πολιτιστική της ταυτότητα, την εθνική της ασφάλεια και το εθνικό της μέλλον.

Η μεταφορά των παρανόμων μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, εάν δεν συνδυασθεί με αυστηρό έλεγχο των συνόρων και αποτελεσματική αποτροπή, δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει το ρόλο των νησιών ως προγεφυρωμάτων για τον σταδιακό κατακλυσμό όλης τής χώρας με παρόνομους μετανάστες – εποίκους. Η εμμονή στην πολιτική των ανοικτών συνόρων και η διαχείριση τού προβλήματος, με την αποδοχή τής μόνιμης εγκαταστάσεως των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα, είναι συνταγή καταστροφής για την χώρα.

Η χώρα δέχεται υβριδικό πόλεμο, χάνει μέρα με την ημέρα την εθνική της συνοχή και κυριαρχία, και το πολιτικό σύστημα ερίζει για θέματα που έπρεπε να ασχολείται η ελληνική Δικαιοσύνη. Και τυρβάζει σε γιορτές και πανηγύρια…

Και ταυτόχρονα «κλαψουρίζει» ζητώντας βοήθεια από την Ευρώπη, χωρίς το ίδιο να πράττει τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση τού εθνικού αυτού προβλήματος.

Δυστυχώς, όμως, σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας και οι θεσμικοί μπροστάρηδες τής κοινωνίας, όπως τα μέλη τής Ακαδημίας Αθηνών και η Σύνοδος των Πανεπιστημιακών Πρυτάνεων, νυν και πρώην κεφαλές των Ανώτατων Δικαστηρίων τής Χώρας, Επιστημονικές Εταιρείες, Σύλλογοι, Επιμελητήρια, οι ΗΓΕΤΕΣ τής Εκκλησίας μας, Πρέσβεις επί τιμή, αλλά και οι πρώην ΑΡΧΗΓΟΙ των ΚΛΑΔΩΝ και των Ενόπλων Δυνάμεων τής πατρίδας μας, σιωπούν εκκωφαντικά!.. Κανένας τέτοιος θεσμός ηγητόρων δεν βγήκε μπροστά, αυτή την γκρίζα εποχή, όχι για να παραγκωνίσει τούς πολιτικούς και να αμφισβητήσει τούς όρους της δημοκρατίας μας, αλλά για να γίνει η φωνή τού αδύναμου κοινωνικού σώματος, που λοιδορείται σε κάθε αντίδρασή του για την κατάσταση στην χώρα, για να γίνει η έκφραση τής αξιοπρέπειας των Ελλήνων.

Όλοι όσοι σήμερα σιωπούν, ενώ θα μπορούσε να έχει απήχηση η φωνή τους, έχουν χρέος να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και στην ΠΑΤΡΙΔΑ που τους έταξαν μπροστάρηδες.

Δεν είναι πατριωτικό ορισμένοι να αναζητούμε, να επαιτούμε από το πολιτικό σύστημα, μια καρέκλα εξουσίας, μια θέση «βουλευτού», ή μια κρατική θέση, έναντι τής σιωπής μας.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΟΓΜΑ «ΜΗ ΜΙΛΑΣ, ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΩ» φαίνεται ότι έχει εκμαυλίσει την πνευματική και όχι μόνο ηγεσία τού τόπου…

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΟΠΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΕΛΙΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΛΕΧΗ…


ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΚΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
“…

Του δημοσιογράφου Θανάση Γκόρδη

  •  
    14
    Shares
  •  
  •  
  • 14
  •