Σοβαρές καταγγελίες του υπ. Υγείας για το ΚΕΘΕΑ

Σε καταγγελίες για κακοδιαχείριση, κλοπές προσωπικών δεδομένων και «βαφτίσεις» εμπόρων ναρκωτικών σε χρήστες μέσω προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, για να πετυχαίνουν την αποφυλάκισή τους, προχώρησε στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επικαλούμενος πόρισμα του Οργανισμού, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως φυλακισθέντες έμποροι ναρκωτικών, «βαφτίζονταν» χρήστες προκειμένου να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από το νόμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, εργαζόμενοι φέρονται να έκαναν χρήση παράνομων ουσιών ενώ υπάρχουν ενδείξεις για παρακύκλωμα αξιοποίησης των ευεργετημάτων που προβλέπει ο νόμος.

Παράλληλα, έχει απώλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών με στοιχεία μελών, απώλεια δίσκων αποθήκευσης, έλλειψη παραστατικών από συναλλαγές.

«Δεν θέλω να αιφνιδιάσω κανέναν. Θέλω να ενημερωθούν τα κόμματα για τις εξελίξεις από χθες για το ΚΕΘΕΑ το πρόγραμμα Προμηθέας και τις φυλακές Διαβατών», είπε και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και την αυτονομία του ως προς τις δομές του.

«Υποστηρίζω τους εργαζόμενος μέχρι το τέλος. Οι ίδιοι που διοικούσαν όρισαν τους εργαζομένους που από το 18’ δουλεύουν για το πόρισμα αυτό, το κατέθεσαν τον Ιούνιο το 19’ στη διοίκηση που αντί να το στείλει στον εισαγγελέα το έπνιξε», είπε, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ.

Όλγα Παανγιωτίδου

Πηγή:cnn.gr

  •  
    8
    Shares
  •  
  •  
  • 8
  •