Σε ιστορικό ρεκόρ τα κέρδη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ASELSAN

H ASELSAN στους 9 μήνες του έτους έφτασε σε ιστορικό ρεκόρ κερδών, με τζίρο 7,6 δις λίρες και κέρδη 1,6 δις λίρες.

Η ASELSAN ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μηνου

Σύμφωνα με αυτά η ASELSAN συνέχισε και σε αυτό το διάστημα την τάση των τελευταίων ετών για μεγέθυνση-ρεκόρ του τζίρου, αυξάνοντας τον κατά 47% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι και φτάνοντας το συνολικό ποσό των 7,6 δις λιρών.

Πέρσι οι εξαγωγές ήταν 93 εκ. $, ενώ φέτος με μια αύξηση 54% έφτασαν τα 143 εκ.$.

Η ASELSAN που μέχρι τον Σεπτέμβριο είχε παραγγελίες 9,8 δις $ , εντός του Οκτωβρίου συνέχισε να δέχεται νέες παραγγελίες. Με δήλωση που έκανε στις 25 Οκτωβρίου η εταιρία προς την Πλατφόρμα Διαφώτισης Κοινής Γνώμης, ανακοίνωσε πως παρέλαβε επιπρόσθετες παραγγελίες ύψους 290 εκ. $.

Σχόλιο από τον Γκιορούν- Γενικό Διευθυντή της ASELSAN

Ο καθηγητής Δρ. Χαλούκ Γκιορούν που είναι Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Δ.Σ της ASELSAN σχετικά με το θέμα αυτό, σχολίασε ως εξής : ¨Το 9μηνό που αφήσαμε πίσω μας ήταν μια περίοδος κατά την οποία επιτύχαμε πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα όσον αφορά τα έσοδα, την ανάπτυξη και την κερδοφορία. Σύμφωνα με τους στόχους για το τέλος του έτους και σύμφωνα με το ημερολόγιο, συνεχίζουμε τις παραδόσεις μας. Στην κατεύθυνση αυτή και με βάση την τουρκική λίρα, συνεχίζουμε τη πρόβλεψη μας για μια ανάπτυξη μας στα επίπεδα του 40-50%. ¨

Ο Γκιοργκούν είπε πως το 2019 άρχισαν τις εργασίες του με πάνω από 975 νέους προμηθευτές, φτάνοντας έτσι συνολικά τους 4.600 και πρόσθεσε πως φέτος προστέθηκαν ακόμη 1.200 νέοι εργαζόμενοι στην οικογένεια της ASELSAN.

Πηγή:tourkikanea.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •