Τα προνόμια που δίνονται στους μετανάστες-πρόσφυγες με το νέο νομοσχέδιο

Του Θανάση Γκόρδη

Είναι γνωστό και αποδεκτό, πλέον, από όλους ότι οι παράνομοι μετανάστες κατά την είσοδο τους στην Ελλάδα καταστρέφουν με την θέληση τους τα έγγραφα τους ώστε να υπαχθούν σε αίτηση καθεστώτος πρόσφυγα, δηλαδή να προσποιηθούν τους πρόσφυγες. Άρα στην ουσία ο καθένας τους είναι “πρόσφυγας – μετανάστης”.

1) Άρθρο 2, παρ.θ:
Θα είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε όχι μόνο τον “πρόσφυγα – μετανάστη”, αλλά και: Την οικογένειά του, την μακροχρόνια σχέση του (!) και τα ανήλικα παιδιά του, ακόμη και αυτά εκτός γάμου (!).
Υπενθύμιση: Σύμφωνα με την νομοθεσία και τις παραδόσεις τους, έχουν το δικαίωμα τής πολυγαμίας. Άρα θα πρέπει να δεχτούμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!..

2) Άρθρο 4, παρ.5:
Όταν ο “πρόσφυγας” – παράνομος μετανάστης την στιγμή που μπαίνει στην Ελλάδα δεν έχει έγγραφα θα πρέπει να βασιζόμαστε στην καλή του πίστη και στην προσπάθειά του να μάς πείσει ότι λέει αλήθεια. Και λόγω τού ευεργετήματος της αμφιβολίας (!!!), είμαστε υποχρεωμένοι να τον δεχτούμε, σαν να είχε νόμιμα έγγραφα!..

3) Άρθρο 5, παρ.1:
Θα είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε κάποιον ως “πρόσφυγα”, ακόμη και αν ξεσπάσουν επεισόδια, πόλεμος, ή ταραχές στην χώρα του, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!

4) Σε πολλά άρθρα τού νομοσχεδίου αναφέρονται ως “ευάλωτα πρόσωπα” που θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης τα θύματα ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Υπενθύμιση: Τον Ιούλιο τού 2014 οι μαχητές τού Ισλαμικού Κράτους διέταξαν ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων σε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 11 έως 46 χρονών στην πόλη τής Μουσούλης στο Ιράκ. Σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις τού ΟΗΕ, 4 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια ενδέχεται να επηρεαστούν από το διάταγμα…

5) Άρθρο 29, παρ.2: Όσοι δεν μπορούν να παράσχουν τεκμηριωμένα έγγραφα σπουδών ή τίτλων θα διευκολύνονται ως προς την πλήρη πρόσβασή τους σε κατάλληλα προγράμματα για την αξιολόγηση, την επικύρωση και την πιστοποίηση τής προηγούμενης μάθησης τους.

6) Άρθρο 55, παρ.1:
Θα λαμβάνουν οικονομικό βοήθημα – επίδομα.

7) Άρθρο 55, παρ.2:
Θα έχουν ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

8 ) Άρθρο 56, παρ.γ:
Θα έχουν ΔΩΡΕΑΝ στέγαση (ιδιωτικές κατοικίες, διαμερίσματα, ξενοδοχεία), καθώς και ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα, νερό, σίτιση, ίντερνετ…

Θανάσης Γκόρδης, δημοσιογράφος