Η MIT ανέλαβε την εκπαίδευση των μυστικών υπηρεσιών του Κατάρ

Η Τουρκία εκπαιδεύει τις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ. Η τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MIT) έχει αναλάβει την εκπαίδευση Καταριανών αξιωματικών των υπηρεσιών πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, η αποκάλυψη και αυτής της σχέσης -που δεν ξαφνιάζει κανένα- έγινε πριν μερικές ημέρες στην κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού με τον πρωθυπουργό του Κατάρ σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Νάσερ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, κατά την επίσκεψη του δευτέρου στην Άγκυρα.

Η Τουρκία έχει καταστήσει το Κατάρ προτεκτοράτο της, έχοντας αναπτύξει στο έδαφος του μικρού χρυσοφόρου εμιράτου δύναμη μιας ταξιαρχίας.

Τα τουρκικά στρατεύματα στο Κατάρ προστατεύουν τον εμίρη, ο οποίος είναι αφοσιωμένος σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως έχει γραφτεί επανειλημμένα σε ξένα δημοσιεύματα, το Κατάρ λειτουργεί ως το ταμείο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και χρηματοδοτεί τα τζιχαντιστικά αντάρτικα στην περιοχή.

Το Κατάρ αρνείται αυτές τις κατηγορίες, που τις εξαπολύουν και πολλές αραβικές χώρες.

Η στενή σύνδεση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών με τις καταριανές επιβεβαιώνει τον (μεγάλο) βαθμό που το μικρό κράτος με τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου έχει γίνει τουρκικό προτεκτοράτο.

Πηγή:tribune.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •