Ένα βήμα πριν την πτώχευση η Mothercare

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται η γνωστή εταιρεία βρεφικών ειδών Mothercare στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία αναμένεται να τεθεί σε καθεστώς διαχείρισης με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος απώλειας περίπου 2.500 θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία, που διαθέτει 32 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει αίτηση τοποθέτησης ειδικών διαχειριστών στα ταμεία και τη διοίκησή της.

Η Mothercare έχει συνολικά με 79 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο – αριθμός που έχει μειωθεί σημαντικά μετά από αρκετές προσπάθειες περιορισμού της ζημιογόνου λειτουργίας της.

Οι πιο πρόσφατες προσπάθειες περιλάμβαναν το κλείσιμο 50 καταστημάτων, μέσω συμφωνίας διάσωσης με τους πιστωτές το περασμένο έτος και την πώληση νέων μετοχών στους επενδυτές για την άντληση μετρητών.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης κατέγραψε απώλειες άνω των 36 εκατομμυρίων λιρών το τελευταίο οικονομικό έτος. Μόνο στη Βρετανία η Mothercare απασχολεί 500 άτομα με πλήρες ωράριο και περίπου 2.000 εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

Τα καταστήματα αναμένεται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους προς το παρόν, αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο.

«Έχει καταστεί σαφές ότι οι δραστηριότητες λιανικού εμπορίου του ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες σήμερα περιλαμβάνουν 79 καταστήματα, δεν είναι ικανές να επιστρέψουν σε επίπεδο διαρθρωτικής κερδοφορίας και αποδόσεων που είναι βιώσιμες» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Και προσθέτει: «Τα σχέδια (σ.σ για υπαγωγή σε καθεστώς διαχείρισης) είναι αρκετά προχωρημένα και έχουν οριστικοποιηθεί για άμεση εκτέλεση»

Πηγή:huffingtonpost.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •