Δεν τηρείται η νομοθεσία στο λαθρομεταναστευτικό

Του Χρήστου Παπαθεοφάνους

Η μη τήρηση των νόμων στο φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης το οποίο ταλανίζει την τελευταία τετραετία την Ελλάδα, είναι το κύριο συμπέρασμα που βγήκε από την εκδήλωση που διεξήχθη το Σάββατο 2 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα: «Μεταναστευτικό ή εισβολή στα πλαίσια υβριδικού πολέμου από την Τουρκία;»

Διοργανωτές ήταν το κόμμα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, το Ίδρυμα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και το Κέντρο Μελετών Εθνικής Ανασυγκρότησης (ΚΕ.Μ.ΕΘ.Α).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης την οποία παρακολούθησε ο γράφων, παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία που κρύβουν ή περνούν στα ψιλά… για το εν λόγω ζήτημα άλλα Μ.Μ.Ε.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση της Δικηγόρου Αριάδνης Νούκα (εκ των ομιλητών) η οποία διαχώρισε τους όρους «πρόσφυγας» και «μετανάστης», τονίζοντας παράλληλα ότι νομικά δεν έπρεπε να βρίσκονται στη χώρα μας.

Επεσήμανε ότι για να μείνουν στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ξένο κράτος απαιτείται να αποδείξουν με επίσημα έγγραφα ότι διώκονται προσωπικά στις πατρίδες τους, ποιος είναι ο λόγος δίωξής τους και ποιοι τέλος πάντων είναι. Ακόμη είπε ότι: «η πλειοψηφία όσων έρχονται εδώ δεν έχει καμιά σχέση με πρόσφυγες, ούτε είναι μετανάστες».

Διαφωτιστική ήταν η ανάλυση που έκανε για τον υβριδικό πόλεμο ο Νικόλαος Ταμουρίδης (Αντιστράτηγος (ε.α)-πρώην Υπαρχηγός ΓΕΣ)

Συγκεκριμένα γνωστοποίησε τα εξής: «Πρόκειται για πόλεμο αλλόκοτο και διαφορετικό από τους άλλους. Στηρίζεται στην προπαγάνδα και στην παραπληροφόρηση. Έχει ακανόνιστες τακτικές χωρίς καθορισμένο πεδίο δράσης.

Πρωταρχικός στόχος είναι η μείωση της εθνικής ισχύος του αντιπάλου. Επιμέρους στόχος είναι ο φόβος στο κράτος και ως τελικό στόχο έχει την επιβολή θελήσεως επί του αντιπάλου».

Ο Γεώργιος Σπυρόπουλος (Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Πρόεδρος ΚΕ.Μ.ΕΘ.Α.) χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ασύμμετρη απειλή που οδηγεί σε πληθυσμιακή ανομοιογένεια.

Ο Παναγιώτης Ήφαιστος (Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών) υποστήριξε τα ακόλουθα (τα παρουσιάζουμε συνοπτικά): «Στην Ελλάδα υπάρχει εθνομηδενισμός που είναι μεταμοντερνισμός στις έσχατες απολήξεις του. Οι πρόσφυγες δεν είναι υπόθεση ενός κράτους. Οι λαθρομετανάστες αντιμετωπίζονται πρώτα από κράτος και μετά από διεθνείς οργανισμούς»

Ο Σταύρος Καλεντερίδης (Πολιτικός Επιστήμων και Διεθνολόγος) έκανε λόγο για διάλυση της εθνικής ασφάλειας με την πολιτική «Ανοιχτών συνόρων» που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για διχασμό της ελληνικής κοινωνίας μέσω του οποίου αποσκοπούν στον έλεγχό της, για ανεπάρκεια του Δημήτρη Αβραμόπουλου (Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) στη διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης κράτους δικαίου που σημαίνει ότι δεχόμαστε τη νόμιμη μετανάστευση.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης, (Συγγραφέας-Πολιτικός Αναλυτής).

  •  
    19
    Shares
  •  
  •  
  • 19
  •