Στην Alter Ego έναντι 34 εκατ. ευρώ η ταινιοθήκη του Mega

Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη το Mega. Έναντι σχεδόν 34 εκατ. ευρώ στα χέρια του η ταινιοθήκη, το σήμα και το αρχείο του καναλιού. Ο διαγωνισμός έγινε λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από το “μαύρο” στο Μεγάλο Κανάλι.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (Mega) με την εταιρεία ALTER EGO του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά, γύρω στα 34 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φάκελο κατέθεσε και μία κυπριακή εταιρεία στην οποία συμμετέχουν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί, οι Alpha, Star, Open και Μακεδονία Tv. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κοινοπραξία των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών κατέθεσε πρόταση για 33 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι από τη διαδικασία επέλεξε να απουσιάζει ο ΑΝΤ1 έχοντας αποφασίσει να μην διεκδικήσει μόνος του αλλά ούτε και μέσα από την προαναφερόμενη κοινοπραξία την περιουσία του MEGA.

Έτσι, στην κατοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη περνά η ταινιοθήκη, το αρχείο αλλά και το λογότυπο του MEGA κάτι που εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιήσει για τον τηλεοπτικό σταθμό ONE που αναμένεται να βγει στον αέρα μέσα στον μήνα.

Ο διαγωνισμός για τα περιουσιακά στοιχεία του Mega έγινε λίγες μέρες αφού συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που έπεσε “μαύρο” στο Μεγάλο Κανάλι, τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό πανελλήνιας εμβέλειας που λειτούργησε στην χώρα μας και που έγραψε ιστορία στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο.

Μετά από μήνες που ο σταθμός της Μεσογείων παρέμενε εν ζωή από απλήρωτους εργαζομένους η DIGEA διέκοψε μετά την απόφαση του ΕΣΡ την παροχή και έτσι το MEGA σταμάτησε να εκπέμπει μετά από 29 χρόνια.

Ο πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, έγινε στον τρίτο όροφο του κτηρίου της Μεσογείων.

Γρηγόρης Μελάς

Πηγή:newsit.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •