Τέλος στο ανοδικό σερί για τον Γενικό Δείκτη στο Χ.Α

Τέλος στο ανοδικό σερί των έξι συνεδριάσεων έδωσε σήμερα ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε στις 873,13 μονάδες με οριακές απώλειες 0,03%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 71,3 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 25,03 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 44 έκλεισαν ανοδικά, 58 πτωτικά, και 82 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν κατά την σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα όποια κέρδη πραγματοποίησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο γενικός δείκτης παρά τον περιορισμό των απωλειών του στο τέλος, προβλημάτισε για ακόμη μία φορά στα τρέχοντα επίπεδα, καθώς εμφάνισε αδυναμία να διασπάσει την αντίσταση των 875 μονάδων, υποχωρώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έως και τις 865,02 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον από τεχνικής άποψης, στρέφεται στις εναπομείναντες δύο συνεδριάσεις της εβδομάδας, όπου ο γενικός δείκτης θα επιχειρήσει εκ νέου να βρεθεί πάνω από την αντίσταση των 875 μονάδων, μιας και τεχνικά δεν έχει αλλάξει η εικόνα του. Παρά το αρνητικό πρόσημο που σημειώθηκε σήμερα για τον γενικό δείκτη, στις επιμέρους μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης δεν υπήρξε κάποια σημαντική μεταβολή, με εξαίρεση τις μετοχές των Ιντραλότ και MLS, μιας και τα πρόσφατα εταιρικά τους νέα δεν δείχνουν να πείθουν τους επενδυτές.

Πακέτα συνεδρίασης

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα παρέμεινε σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς έκλεισε για δεύτερη διαδοχικής συνεδρίαση ελάχιστα κάτω από την σημαντική αντίσταση των 875,9 μονάδων, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την στήριξη να βρίσκεται στις 850,6 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με ανοδική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (20,77 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (26,07 εκατ. τεμάχια).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα παρέμεινε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς ολοκλήρωσε για δεύτερη διαδοχική μέρα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση (φίλτρο τρία) όπου ενδεχόμενη παραμονή πάνω από αυτόν θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα στο υψηλό των 1.467 μονάδων, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο (3,68 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (4,91 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.359,2 μονάδες, και η στήριξη στις 1.105,37 μονάδες.

Σε ανοδικό κανάλι παραμένει ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος ολοκλήρωσε κοντά στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 14,48 εκατ. τεμάχια έναντι 18,10 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 858,8 μονάδες, και η στήριξη στις 760,7 μονάδες.

Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,13 ευρώ με κέρδη 1,19%, ολοκληρώνοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς ν α διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,199 ευρώ, και η στήριξη στα 2,051 ευρώ.

Η μετοχή της ΕΕΕ έκλεισε στα 27,93 ευρώ με πτώση 1,97%, συνεχίζοντας την πλαγιοκαθοδική της πορεία, με τον «σταυρό του θανάτου» να διατηρείται από τις 1 Οκτωβρίου, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 29,12 ευρώ, και η στήριξη στα 26,22 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντραλότ έκλεισε στα 0,434 ευρώ με πτώση 4,93%, διατηρώντας το σήμα αγοράς, και με τον όγκο να διαμορφώνεται (952,0 χιλ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (637,0 χιλ. τεμάχια), με την προσοχή στις επόμενες συνεδριάσεις να παραμένει στραμμένη στο εάν θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, προκειμένου να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,4640 ευρώ, και η στήριξη στα 0,36 ευρώ.

Η μετοχή της MLS έκλεισε στα 1,775 ευρώ με πτώση 4,05%, εμφανίζοντας για ακόμη μία συνεδρίαση αδυναμία να βρεθεί πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την μετοχή να παραμένει κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης από τις 27 Σεπτεμβρίου, και με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με αρνητική κλίση, και με το σήμα πώλησης να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,2476 ευρώ, και η στήριξη στα 1,0374 ευρώ.

Αρνητικά πρόσημα σημειώθηκαν για ακόμη μία συνεδρίαση στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,509% με πτώση 4,32%, και του δεκαετούς στο 1,268% με πτώση 1,55%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

  •  
    17
    Shares
  •  
  •  
  • 17
  •