Αμείωτο το ενδιαφέρον στην μεσαία κεφαλαιοποίηση στο Χ.Α

Για έκτη διαδοχική συνεδρίαση ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο, κλείνοντας στις 873,50 μονάδες με άνοδο 0,73%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 83,20 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 23,41 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 64 έκλεισαν ανοδικά, 46 πτωτικά, και 76 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύτηκε και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος τις συνεδρίασης ο γενικός δείκτης, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 866,95 μονάδες, και ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 874,82 μονάδες. Το θετικό κλίμα που καλλιεργήθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο διατηρείται, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου τα νέα για joint venture μεταξύ ΟΤΕ και Ιντραλότ δείχνουν να παρασέρνουν και τις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη, με τους επενδυτές να επιστρέφουν δριμύτεροι μετά το sell-off που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, και στις αρχές του μήνα που διανύουμε.

Το οξύμωρο με την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, είναι το γεγονός ότι παρά το καλό κλίμα που επικρατεί τόσο στις μετοχές του δείκτη FTSE25, όσο και σε αυτόν τον FTSEM, ο γενικός δείκτης δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διασπάσει ανοδικά την σημαντική αντίσταση των 875,9 μονάδων, κάτι που αναμένεται να γίνει με την ενεργοποίηση μεγαλύτερων εντολών αγοράς στις τραπεζικές μετοχές, σε περίπτωση διατήρησης του θετικού κλίματος.

Αντιστροφή κλίματος δείχνει να πραγματοποιείται εχθές και σήμερα για την μετοχή της MLS, με τους όγκους να πραγματοποιούνται σταθερά πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών, με τον δείκτη όμως συσσώρευσης/διανομής να μην ενστερνίζεται την αντίδραση της μετοχής.

Η μετοχή της Ιντραλότ πραγματοποίησε και σήμερα σημαντικά αυξημένο όγκο (1,85 εκατ. τεμάχια), ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με την μετοχή να απέχει ακόμη από τα υπεραγορασμένα επίπεδα.

Πακέτα συνεδρίασης

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς έκλεισε ελάχιστα κάτω από την σημαντική αντίσταση των 875,9 μονάδων, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, με την στήριξη να βρίσκεται στις 850,6 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με ανοδική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (26,84 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (27,12 εκατ. τεμάχια).

Σε σημαντικά τεχνικά επίπεδα έκλεισε σήμερα ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς ολοκλήρωσε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στις επόμενες δύο συνεδριάσεις (φίλτρο τρία) όπου ενδεχόμενη παραμονή πάνω από αυτόν θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα στο υψηλό των 1.467 μονάδων, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο (5,33 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (5,0 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.359,2 μονάδες, και η στήριξη στις 1.105,37 μονάδες.

Διατηρεί την ανοδική του πορεία ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος προσεγγίζει το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 15,29 εκατ. τεμάχια έναντι 18,35 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 858,8 μονάδες, και η στήριξη στις 760,7 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε σε υψηλά σχεδόν ενάμιση έτους, στα 2,878 ευρώ με κέρδη 3,64%, παραμένοντας σταθερά πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,905 ευρώ, και η στήριξη στα 2,547 ευρώ.

Η μετοχή του Ελλάκτωρα έκλεισε στα 1,84 ευρώ με κέρδη 3,14%, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στις επόμενες δύο μέρες (φίλτρο τρία), και κυρίως στο εάν θα καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από αυτόν ή όχι. Το σήμα αγοράς παρέμεινε, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,123 ευρώ, και η στήριξη στα 1,8072 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντραλότ έκλεισε στα 0,4565 ευρώ με κέρδη 8,95%, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται (1,85 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (616,0 χιλ. τεμάχια), με την προσοχή στις επόμενες συνεδριάσεις να παραμένει στραμμένη στην διάσπαση ή όχι του κινητού μέσου όρου των πενήντα ημερών, προκειμένου να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,4640 ευρώ, και η στήριξη στα 0,36 ευρώ.

Η μετοχή της MLS έκλεισε στα 1,85 ευρώ με κέρδη 5,11%, εμφανίζοντας για ακόμη μίαι συνεδρίαση αδυναμία να βρεθεί πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την μετοχή να διατηρείται κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης από τις 27 Σεπτεμβρίου, και με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει οριζόντια. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,2476 ευρώ, και η στήριξη στα 1,0374 ευρώ.

Αρνητικά πρόσημα σημειώθηκαν για ακόμη μία συνεδρίαση για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,530% με πτώση 3,90%, και του δεκαετούς στο 1,272% με πτώση 1,74%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •