Επανέρχονται στο προσκήνιο οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο Χ.Α

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 867,16 μονάδες με κέρδη 0,53%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 49,63 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 5,49 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 52 έκλεισαν ανοδικά, 42 πτωτικά, και 91 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στο μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε θετικό έδαφος, κινούμενος στο εύρος των 861,88-867,45 μονάδων. Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, ήταν η αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, και κυρίως γι αυτή της Ιντραλότ, έπειτα από τα σχέδια για joint venture με τον ΟΤΕ για στοιχηματική εταιρεία, αλλά και στο τέλος της δικαστικής περιπέτειας στις ΗΠΑ.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα παρέμεινε για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 875,9 μονάδες, και η στήριξη στις 850,6 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με ανοδική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (25,64 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (27,14 εκατ. τεμάχια).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα έκλεισε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ολοκληρώνοντας εκ νέου σήμερα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών, ενώ ολοκλήρωσε ελάχιστα κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση όπου ενδεχόμενη διάσπαση αυτού πιθανών να οδηγήσει μεσοπρόθεσμα στο υψηλό των 1.467 μονάδων, με το σήμα πώλησης να διατηρείται οριακά, και με τον όγκο (5,08 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (4,97 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.359,2 μονάδες, και η στήριξη στις 1.105,37 μονάδες.

Πακέτα συνεδρίασης

Προς υψηλότερα επίπεδα επιχειρεί να αναρριχηθεί ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος έχει πλέον σταθεροποιηθεί πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 18,22 εκατ. τεμάχια έναντι 18,56 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 858,8 μονάδες, και η στήριξη στις 760,7 μονάδες.

Η μετοχή της Ιντραλότ έκλεισε στα 0,419 ευρώ με κέρδη 8,41%, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται (1,12 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (531,0 χιλ. τεμάχια), με την προσοχή στις επόμενες συνεδριάσεις να στρέφεται στην διάσπαση ή όχι του κινητού μέσου όρου των πενήντα ημερών, προκειμένου να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,4640 ευρώ, και η στήριξη στα 0,36 ευρώ.

Η μετοχή της MIG έκλεισε στα 0,109 ευρώ με κέρδη 4,21%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την μετοχή να κλείνει ελάχιστα κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, όπου πιθανή διάσπαση αυτού και παραμονή πάνω από αυτόν για διάστημα τριών συνεδριάσεων (φίλτρο τρία), θα σηματοδοτήσει και αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης για την μετοχή. Η αντίσταση βρίσκεται στον ΚΜΟ200 ημερών, στα 0,1127 ευρώ, και η στήριξη στα 0,0962 ευρώ.

Η μετοχή της MLS έκλεισε στα 1,76 ευρώ με κέρδη 2,62%, εμφανίζοντας αδυναμία να βρεθεί πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την μετοχή να διατηρείται κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης από τις 27 Σεπτεμβρίου, και με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει οριζόντια. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,2476 ευρώ, και η στήριξη στα 1,0374 ευρώ.

Η μετοχή της ΕΛΤΟΝ έκλεισε στα 1,66 ευρώ με πτώση 2,35%, εμφανίζοντας για ακόμη μία συνεδρίαση αδυναμία να κινηθεί πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την προσοχή να στρέφεται στο εάν θα βρει στήριξη στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα 1,6343 ευρώ, ή θα κινηθεί προς χαμηλότερα επίπεδα, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,8740.

Αρνητικά πρόσημα σημειώθηκαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,592% με πτώση 3,51%, και του δεκαετούς στο 1,322% με πτώση 1,38%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •