Σε υποτονικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με οριακά κέρδη 0,02% και στις 858,37 μονάδες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με κύριο χαρακτηριστικό αυτής το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57,88 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 2,29 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 50 έκλεισαν ανοδικά, 46 πτωτικά, και 89 παρέμειναν αμετάβλητες.

Συνεδρίαση άνευ ουσίας ήταν η σημερινή, καθώς η έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος αποτυπώθηκε και στην διακύμανση του γενικού δείκτη, ο οποίος κινήθηκε στο εύρος των 857,20-859,88 μονάδων. Το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε σήμερα, επικεντρώθηκε κυρίως στις μετοχές των AS Company, Ικτίνου, ΙΝΚΑΤ, Κέκρωπα, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Aegean, ΕΕΕ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, Σαράντη, και Τέρνα Ενεργειακή.

Προβληματισμό συνεχίζουν να προκαλούν οι μετοχές των LAMDA Development και MLS που απασχόλησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα την επικαιρότητα, καθώς η μεν πρώτη μετά την παρουσίαση του επενδυτικού της πλάνου σχετικά με το Ελληνικό η μετοχή της δεν μπορεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με την δεύτερη να καταγράφει και σήμερα κέρδη, χωρίς όμως να πραγματοποιεί αξιοσημείωτο όγκο, θέτοντας υπό αμφιβολία την όποια προσπάθεια κάνει ώστε να βρεθεί εκ νέου πάνω από την περιοχή των €2,0.

Η Optima Bank (πρώην Επενδυτική Τράπεζα) προέβη σήμερα σε αύξηση της τιμής της μετοχής της ΕΥΔΑΠ στα 8,3 ευρώ από 6,3 ευρώ, θέτοντας σύσταση αγορά. Τέλος, προέβη και στην αύξηση της τιμής στόχου του ΟΤΕ, στα 16,2 ευρώ από 13,0 ευρώ προηγουμένως, θέτοντας σύσταση αγορά.

Πακέτα συνεδρίασης

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα κινήθηκε σε στενό εύρος, καθώς διατηρήθηκε για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 875,9 μονάδες, και η στήριξη στις 850,6 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με ελαφρός θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (19,75 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (27,91 εκατ. τεμάχια).

Σε ανοδικό κανάλι παραμένει ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ολοκληρώνοντας σήμερα πάνω και από τον κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης όμως να διατηρείται, και με τον όγκο (2,53 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (5,39 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.359,2 μονάδες, και η στήριξη στις 1.105,37 μονάδες.

Τέλος στο ανοδικό σερί των πέντε συνεδριάσεων σήμερα για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος παρά το αρνητικό πρόσημο διατηρήθηκε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 13,95 εκατ. τεμάχια έναντι 18,80 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 835,7 μονάδες, και η στήριξη στις 737,6 μονάδες.

Σε ανοδικό κανάλι παραμένει η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έκλεισε στα 2,992 ευρώ με πτώση 2,54%, ολοκληρώνοντας κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς όμως να διατηρείται, και με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με αρνητική κλίση, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,247 ευρώ, και η στήριξη στα 2,829 ευρώ.

Η μετοχή της AS Company έκλεισε στα 3,0 ευρώ με κέρδη 3,09%, ολοκληρώνοντας ακριβώς πάνω στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, τον οποίο ούτε ενδοσυνεδριακά δεν κατάφερε να διασπάσει, παραμένοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,198 ευρώ, και η στήριξη στα 2,862 ευρώ.

Η μετοχή της ΙΝΚΑΤ έκλεισε στα 1,83 ευρώ με κέρδη 4,87%, ολοκληρώνοντας για πρώτη φορά μετά της 27 Σεπτεμβρίου πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,082 ευρώ, και η στήριξη στα 1,7915 ευρώ.

Η μετοχή του Ικτίνου έκλεισε στα 1,04 ευρώ με κέρδη 6,34%, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,085 ευρώ, και η στήριξη στα 0,9337 ευρώ.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,662% με πτώση 5,9%, και του δεκαετούς στο 1,390% με πτώση 0,64%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •