Τεχνική ισορροπία στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 858,16 μονάδες με άνοδο 0,27%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57,23 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 1,65 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 49 έκλεισαν ανοδικά, 48 πτωτικά, και 90 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παρά την δυναμική εκκίνηση του γενικού δείκτη την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, όπου κατέγραψε και το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 862,80 μονάδων, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις τον υποχρέωσαν σε περιορισμό των κερδών του, με αυτές να αυξάνονται στις αρχές του δεύτερου μισού, οδηγώντας τον σε αρνητικό έδαφος, έως και το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 853,01 μονάδων.

Από την σημερινή συνεδρίαση δεν προέκυψε κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο σχετικά με την βραχυπρόθεσμη πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής. Από την σημερινή διαπραγμάτευση, ξεχώρισαν σε όγκο οι μετοχές των ΕΕΕ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, και Σαράντη, με την τελευταία να είναι η μόνη από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη, στα 7,92 ευρώ με άνοδο 2,06%.

Πακέτα συνεδρίασης

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα δεν παρουσίασε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς διατηρήθηκε και σήμερα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 875,9 μονάδες, και η στήριξη στις 850,6 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με ελαφρός θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (21,18 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (28,47 εκατ. τεμάχια).

Συνεχίζεται η προσπάθεια αντίδρασης από τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι αθρόες ρευστοποιήσεις στις μετοχές του δείκτη έχουν σταματήσει, παραμένοντας στο ημερήσιο γράφημα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, καθώς και ελάχιστα πάνω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με τον όγκο (3,49 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (5,59 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.359,2 μονάδες, και η στήριξη στις 1.105,37 μονάδες.

Πέμπτη μέρα κερδών για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος διατηρήθηκε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 14,35 εκατ. τεμάχια έναντι 19,14 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 835,7 μονάδες, και η στήριξη στις 737,6 μονάδες.

Η μετοχή του Σαράντη έκλεισε στα 7,92 ευρώ με κέρδη 2,06%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και διακοσίων ημερών, και πραγματοποιώντας όγκο μεγαλύτερο του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 8,438 ευρώ, και η στήριξη στα 7,798 ευρώ.

Η μετοχή του Άβακα έκλεισε στα 0,66 ευρώ με κέρδη 3,29%, ολοκληρώνοντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (φίλτρο τρία), αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,7034 ευρώ, και η στήριξη στα 0,5606 ευρώ.

Η μετοχή του Κέκρωπα έκλεισε στα 2,785 ευρώ με κέρδη 4,50%, διευρύνοντας το ανοδικό σερί στις πέντε συνεδριάσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, παρότι τον διέσπασε ενδοσυνεδριακά, με το πώλησης να  διατηρείται, και με την αντίσταση  να βρίσκεται στα 3,101 ευρώ, και η στήριξη στα 2,765 ευρώ.

Η μετοχή της MLS έκλεισε στα 1,835 ευρώ με κέρδη 3,38%, σημειώνοντας χαμηλό στα 1,69 ευρώ, με την μετοχή να διατηρείται και σήμερα κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, και με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με θετική κλίση. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,2476 ευρώ, και η στήριξη στα 1,0374 ευρώ.

Μικτά πρόσημα σημειώθηκαν σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,729% με πτώση 2,41%, και του δεκαετούς στο 1,418% με πτώση 0,21%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

 

 

 

  •  
    19
    Shares
  •  
  •  
  • 19
  •