Η Καθολική Εκκλησία πλήρωσε για την κακοποίηση παιδιών στην Αυστραλία $213 εκατ.

Αυτές τις μέρες, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι συνώνυμη με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Δεν οφείλουμε σε κανέναν συγγνώμη να το λέμε αυτό. Είναι η αλήθεια. Οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και οι επακόλουθες συγκαλύψεις που διαπράχθηκαν κατά τον 20ο και 21ο αιώνα από καθολικούς ιερείς, μοναχές και μέλη της Ρωμαϊκής Καθολικής Τάξης οδήγησαν σε πολυάριθμους ισχυρισμούς, έρευνες, δίκες και καταδίκες.

Οι κακοποιήσεις περιλαμβάνουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 3 ετών, με την πλειοψηφία να βρίσκεται μεταξύ των 11 και 14 ετών. Είναι φανερό ότι αυτοί οι λεγόμενοι άνδρες και γυναίκες του Θεού έχουν πληγώσει αθώα παιδιά με αυτόν τον τρόπο. Από το 2001 έως το 2010, η Αγία Έδρα, η οποία χρησιμεύει ως κεντρικό διοικητικό όργανο της Καθολικής Εκκλησίας, εξέτασε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που περιλαμβάνουν περίπου 3.000 ιερείς για τα τελευταία πενήντα χρόνια. Οι υποθέσεις σε όλο τον κόσμο αντικατοπτρίζουν τα πρότυπα της μακροχρόνιας κατάχρησης και της ιεραρχίας των εκκλησιών που καλύπτουν τακτικά αναφορές για φερόμενη κατάχρηση.

Σύμφωνα με την επιτροπή, τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έλαβαν αποζημίωση ύψους AU$91.000. Η έκθεση της επιτροπής ανέφερε επίσης ότι ο όμιλος Christian Brothers παραδέχθηκε κατά την ακρόαση ότι τόσο η υψηλότερη συνολική πληρωμή όσο και ο μεγαλύτερος αριθμός συνολικών πληρωμών ήταν 48,5 εκατομμύρια δολάρια. Καταβλήθηκε σε 763 θύματα, κατά μέσο όρο περίπου 64.000 δολάρια ανά θύμα.

Ο Εκτελεστικός Σύμβουλος του Δικαστηρίου Δικαιοσύνης και Θεραπευτικής Αλήθειας της Εκκλησίας, ο Francis Sullivan παραδέχτηκε με ειλικρίνεια στα τοπικά ΜΜΕ ότι δεν έχουν όλα τα θύματα ίσες ευκαιρίες ή αποζημιώσεις.

Πηγή:social-consciousness.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •