Γ.Γ ΝΑΤΟ: Ο ρόλος του ΝΑΤΟ δεν είναι να παίρνει θέση στα διεθνή ζητήματα

Σε μια δήλωση σοκ, ουσιαστικής υποστήριξης της Τουρκίας, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, και για θέματα στα οποία η Ελλάδα έχει 100% το δίκιο με το μέρος της, ενώ η Τουρκία απειλεί, προκαλεί και παραβιάζει κάθε ίχνος διεθνούς νομιμότητας, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο στην Κύπρο.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ προέβη στην αδιανόητη τοποθέτηση ότι “δεν είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ να παίρνει θέση στα διεθνή ζητήματα”, απαντώντας μ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο στο ευθύ ερώτημα που του ετέθη σχετικά με τη θέση του για την αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η θέση του “Πόντιου Πιλάτου” μετατρέπει το ΝΑΤΟ σε “φύλακα άγγελο” της επιθετικότητας της και δίνει “πράσινο φως” στις ιταμές προκλήσεις της.

Η στάση αυτή του ΝΑΤΟ γεννάει πελώρια ερωτηματικά για τη θέση της Ελλάδας απέναντι στην Ατλαντική Συμμαχία.

Είναι τραγικό ότι η Ελλάδα μετέχει σε μια δυτική συμμαχία, η οποία παίζει διαχρονικά και ιστορικά τον ρόλο του Δούρειου Ίππου σε βάρος των νόμιμων εθνικών συμφερόντων της χώρας. Ιδιαίτερα σ’ αυτή τη φάση, ο ρόλος του ΝΑΤΟ, ως ομπρέλας για την κάλυψη της επιθετικότητας της Τουρκίας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, διότι ενισχύει περιπέτειες στην περιοχή, ακόμα και την πολεμική ανάφλεξή της.

Πηγή:iskra.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •