Στην μεγαλύτερη μηνιαία αγορά χρυσού προέβη η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας

Η Κεντρική Τράπεζα λόγω των απειλών για κυρώσεις αλλά και των ανησυχιών ασφαλείας, κατευθύνθηκε στο να αυξήσει τα αποθέματα χρυσού

Εντύπωση προκαλεί πως την ώρα που οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ είναι σε ένταση, η Κεντρική Τράπεζα κατά τον μήνα Αύγουστο, έκανε την μεγαλύτερη μηνιαία αγορά χρυσού. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, η Κεντρική Τράπεζα με την αγορά 6,6 τόνων χρυσού τον Ιούλιο, έφτασε στις αρχές Αυγούστου να έχει συνολικά αποθέματα 362,5 τόνων χρυσού.

Κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αγόρασε 23,5 τόνους, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας 15,9 τόνους, ενώ σε αυτή την περίοδο την μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως την έκανε η Κεντρική Τράπεζα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου η Κεντρική Τράπεζα αγόρασε συνολικά 109 τόνους χρυσού, ενώ στα τελευταία δύο χρόνια το ποσοστό του χρυσού που κατέχει έναντι των συνολικών αποθεμάτων , το αύξησε από 5,7% σε 19% .

Στα τέλη Αυγούστου η συνολική αξία του χρυσού που κατέχει η Κεντρική Τράπεζα, παρουσίασε μια αύξηση 7, 526 δις $ και έφτασε στην αξία των 17.970.000.000 $.

Σύμφωνα με το κείμενο του Εμρέ Ντεβετζί από την Τζουμχουριέτ, η Κεντρική Τράπεζα τα τελευταία χρόνια μετέφερε στην Τουρκία το μεγαλύτερο τμήμα του χρυσού που είχε στο εξωτερικό. Τα αποθέματα χρυσού που το τέλος του 2016 ήταν στους 116 τόνους, εντός 2 ετών και 8 μηνών έφτασαν στους 362,5 τόνους. Και η συνολική αξία των αποθεμάτων έφτασε από τα 4,3 δις $ στα 17,9 δις $.

Πηγή:tourkikanea.gr

  •  
    4
    Shares
  •  
  •  
  • 4
  •