«Αδιάφορη» η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

`

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 831,72 μονάδες με κέρδη 0,93%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 41,69 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στις 322,0 χιλ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 75 έκλεισαν ανοδικά, 27 πτωτικά, και 85 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύθηκε σήμερα από τις αρχές της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης, καταγράφοντας προς τα μέσα αυτής το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 836,22 μονάδων, με το δεύτερο μισό να προσπαθεί να διατηρήσει τα κέρδη του.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση ξεχώρισαν σε κέρδη οι μετοχές των Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Εθνικής, ΜΠΕΛΑ, ΟΛΠ, Τράπεζα Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακής, Attica Bank, Ιντρακάτ, Κρι-Κρι, Νηρέα, και Τεχνικής Ολυμπιακής, ενώ πιέσεις δέχθηκε και σήμερα η μετοχή της MLS, καθώς κι αυτή του Παπουτσάνη.

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ο τζίρος διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ από τεχνικής πλευράς δεν παρουσιάστηκε κάποια ιδιαίτερη βελτίωση στους τεχνικούς δείκτες.

Πακέτα συνεδρίασης

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα διατηρήθηκε για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των δέκα, και πενήντα ημερών, ολοκληρώνοντας πάνω από αυτόν των πέντε, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 849,1 μονάδες (ΚΜΟ50 ημερών), και η στήριξη στις 792 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε οριζόντια, με τον όγκο να διαμορφώνεται (27,01 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (29,27 εκατ. τεμάχια).

Σε πτωτική τάση παραμένει ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, παρά τα σημερινά του κέρδη, ολοκληρώνοντας για ακόμη μία φορά στο ημερήσιο γράφημα κάτω από τον κινητό μέσο όρο και των διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με τον όγκο (12,05 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (5,36 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.359,2 μονάδες, και η στήριξη στις 1.105,37 μονάδες.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν σήμερα οι μετοχές του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος έκλεισε για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 12,77 εκατ. τεμάχια έναντι 19,97 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 835,7 μονάδες, και η στήριξη στις 737,6 μονάδες.

Η μετοχή της ΜΠΕΛΑ έκλεισε στα 16,63 ευρώ με κέρδη 2,53%, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, κι ελάχιστα κάτω από αυτόν των πενήντα, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 17,645 ευρώ, και η στήριξη στα 14,98 ευρώ.

Η μετοχή της Βιοχάλκο έκλεισε στα 3,57 ευρώ με κέρδη 4,39%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους των πέντε και διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και τον όγκο να ξεπερνά τον μέσο όρο των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,103 ευρώ, και η στήριξη στα 3,498 ευρώ.

Η μετοχή της MLS έκλεισε στα 2,92 ευρώ με πτώση 4,26%, παραμένοντας κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,5607 ευρώ, και η στήριξη στα 2,5798 ευρώ.

Η μετοχή του Παπουτσάνη  έκλεισε στα 1,415 ευρώ με πτώση 5,67%, προσεγγίζοντας το όριο της υπεραπουλημένης ζώνης, καθώς και τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,6334 ευρώ, και η στήριξη στα 1,3966 ευρώ.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,738% αμετάβλητη, και της δεκαετίας στο 1,439% με οριακή άνοδο 0,07%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

  •  
    23
    Shares
  •  
  •  
  • 23
  •