Ανάστατοι οι Ελληνες κτηνοτρόφοι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έμεινε μόνο με ευχές από ΗΠΑ, και με νέους δασμούς στη φέτα!

Ενώ τον Μάιο του 2019, επι προηγούμενης κυβέρνησης, η τότε κυβέρνηση είχε αποτρέψει την επιβολή δασμών 9,6% στη φέτα, η τώρα Κυβέρνηση Μητσοτάκη-Βορίδη, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Να σημειώσουμε οτι η φέτα ήταν σε δασμολογική κλάση μηδενικών δασμών (0%) από τις ΗΠΑ επι προηγούμενης κυβέρνησης, χάρη στη σθεναρή τότε στάση του υπουργείου Γεωργίας της Ελλάδος, καθώς με επιστολή του, από το Νοέμβριο του 2018, ο υπουργός κ. Αραχωβίτης τόνισε τη σημασίαστις εξαγωγές φέτας και επέτυχε την εξαίρεση της, μαζι με τα αγροτικά προιόντα, απο δασμούς. Δυστυχως η τωρα κυβέρνηση δεν ήταν τόσο επιτυχής.

Η τώρα κυβέρνηση Μητσοτάκη-Βορίδη, πάντως, κατάφερε να διασφαλίσει μονο τους δασμούς στο ελαιόλαδο επισημαίνοντας ότι  Το ελληνικό ελαιόλαδο και οι ελληνικές βρώσιμες ελιές δεν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετους δασμούς από τις ΗΠΑ

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης επισημαίνει ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, έθεσε το ζήτημα των δασμών στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ενώ ακολούθησε στις 5 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, όπου επίσης τέθηκε μετ’ επιτάσεως το συγκεκριμένο θέμα. Τα δύο συγκεκριμένα ελληνικά προϊόντα (τα οποία είναι το 54% των ελληνικών αγροτικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ θα συνεχίζουν να εξάγονται χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.«Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να εξαιρεθεί το σύνολο των ελληνικών προϊόντων από την επιβολή επιπρόσθετων εμπορικών κυρώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

new-economy.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •