Ασκήσεις ισορροπίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεύτερη μέρα απωλειών σήμερα για τον γενικό δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε στις 861,50 μονάδες με πτώση 0,80%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 56,39 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 7,59 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 41 έκλεισαν ανοδικά, 71 πτωτικά, και 73 παρέμειναν αμετάβλητες.

Από την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης διαπραγματεύθηκε σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας χαμηλό στις 861,01 μονάδες, χωρίς σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης να καταβάλει κάποια ουσιαστική προσπάθεια περιορισμού των απωλειών, όπως συνέβη χθες στο τελευταίο δίωρο.

Στο επίκεντρο των σημερινών ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των Βιοχάλκο, ΜΠΕΛΑ, Motor Oil, Τράπεζα Πειραιώς, MIG, Ολυμπιακή Τεχνική και Πλαστικά Θράκης, με την μετοχή της Ιντραλότ να πραγματοποιεί αντίδραση έπειτα από τις σημαντικές πιέσεις που υπέστη στη χθεσινή συνεδρίαση.

Από τεχνικής πλευράς, η εικόνα του γενικού δείκτη δεν εμπνέει προς το παρόν κάποια ανησυχία, καθώς διατηρείται με σχετική άνεση πάνω από την σημαντική στήριξη του κινητού μέσου όρου των πενήντα ημερών (854,8 μονάδες), διατηρώντας το σενάριο των 900 μονάδων.

Πακέτα συνεδρίασης

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα έκλεισε κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 895,6 μονάδες, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των 854,8 μονάδων. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με αρνητική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (29,78 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (27,63 εκατ. τεμάχια).

Νέες πιέσεις δέχθηκε σήμερα ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς έκλεισε στο ημερήσιο γράφημα για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, και κάτω από αυτούς των πέντε και δέκα, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με τον όγκο (7,52 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (4,39 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.442 μονάδες, και η στήριξη στις 1.272 μονάδες.

Ρευστοποιήσεις επικράτησαν σήμερα για την πλειοψηφία του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος κατάφερε να κλείσει και σήμερα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 18,49 εκατ. τεμάχια έναντι 19,18 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση να βρίσκεται στις 835,7 μονάδες, και η στήριξη στις 760,7 μονάδες.

Η μετοχή της Ιντραλότ έκλεισε στα 0,41 ευρώ με κέρδη 7,89%, ολοκληρώνοντας πάνω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, καθώς και κάτω από αυτούς των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,4729 ευρώ, και η στήριξη στα 0,3504.

Η μετοχή της MIG έκλεισε στα 0,1234 ευρώ με πτώση 5,51%, ολοκληρώνοντας κοντά στο όριο της υπερπουλημένης ζώνης, καθώς και κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,1485 ευρώ, και η στήριξη στα 0,1229 ευρώ.

Η μετοχή της Quest έκλεισε στα 7,38 ευρώ με κέρδη 3,07%, ολοκληρώνοντας σχεδόν στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, αλλά και πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 7,45 ευρώ, και η στήριξη στα 6,67 ευρώ.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε σήμερα η μετοχή του Παπουτσάνη, κλείνοντας στα 1,51 ευρώ με άνοδο 5,23%, απομακρυνόμενη από την πτωτική διάσπαση του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών, αλλά και από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,6334 ευρώ, και η στήριξη στα 1,3234 ευρώ.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν και σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,722% με πτώση 2,56%, και της δεκαετίας στο 1,367% με πτώση 0,65%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

 

  •  
    15
    Shares
  •  
  •  
  • 15
  •