Σε υποτονικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικρά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 873,93 μονάδες με άνοδο 0,15%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 71,03 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 13,26 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 50 έκλεισαν ανοδικά, 50 πτωτικά, και 89 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παρά το θετικό ξεκίνημα που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 875,86 μονάδες, δεν κατάφερε στη συνέχεια να παραμείνει σε θετικό έδαφος, καθώς μικρού εύρους ρευστοποιήσεις τον οδήγησαν σε χαμηλότερα επίπεδα, έως το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 869,14 μονάδων.

Η αυριανή λήξη των συμβολαίων και δικαιωμάτων επί των μετοχών έδειξε να επισκιάζει έως ένα βαθμό την σημερινή συνεδρίαση, χωρίς όμως να δημιουργήσει ανησυχίες για την συνέχεια, καθώς δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερες μεταβολές για την πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση της LAMDA Development όπου παρά την χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας για την ανάληψη 100% του έργου στο Ελληνικό, οι επενδυτές μάλλον δεν έδειξαν ικανοποίηση, υποχρεώνοντας την μετοχή σε σημαντικές απώλειες.

Πακέτα συνεδράισης

Η JP Morgan έδωσε τιμή στόχο για την μετοχή της Alpha Bank τα 1,50 ευρώ και σύσταση ουδέτερη, για την Τράπεζα Πειραιώς τα 2,40 ευρώ και σύσταση υπό απόδοση, για την Εθνική τιμή στόχο τα 3,90 ευρώ και σύσταση υπέρ απόδοση, και για την Eurobank τα 1,30 ευρώ και σύσταση επίσης υπέρ απόδοση.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε γι ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 895 μονάδες, και η στήριξη στις 811 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με αρνητική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (28,43 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (26,23 εκατ. τεμάχια).

Προς την έξοδο από τα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα βρίσκεται ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς έκλεισε στο ημερήσιο γράφημα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, καθώς και πάνω από αυτούς των πέντε και δέκα, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.442 μονάδες, και η στήριξη στις 1.278 μονάδες.

Συνεχίζεται η άνοδος του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος παρέμεινε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 22,27 εκατ. τεμάχια έναντι 18,19 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 821 μονάδες, και η στήριξη στις 653 μονάδες.

Η μετοχή της LAMDA Development έκλεισε στα 7,75 ευρώ με πτώση 3,25%, ολοκληρώνοντας σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς βρίσκεται λίγο πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με τον δείκτη RSI να κλείνει κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στα 8,1801 ευρώ, και η στήριξη στα 7,4165 ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 0,85 ευρώ με κέρδη 3,16%, επανερχόμενη πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,8636 ευρώ, και η στήριξη στα 0,6814 ευρώ.

Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,07 ευρώ με πτώση 2,82%, ολοκληρώνοντας κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,261 ευρώ, και η στήριξη στα 1,9815 ευρώ.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,753% με άνοδο 0,27%, και της δεκαετίας στο 1,377% με πτώση 0,14%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •