Υπό έλεγχο οι φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε στο Associated Press πρόσωπο κοντά στην υπόθεση.

Πρόσφατα η εταιρεία που χειρίζεται τα λογιστικά του Αμερικανού προέδρου έλαβε κλήτευση, με την οποία οι αρχές ζήτησαν τόσο τις προσωπικές του φορολογικές δηλώσεις όσο και της εταιρείας του για τα τελευταία 8 χρόνια.

Τον περασμένο μήνα ο όμιλος Τραμπ μπήκε στο στόχαστρο των αρχών για αρχεία σχετικά με τις πληρωμές του πρώην δικηγόρου του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, οι οποίες βοήθησαν στη διευθέτηση του σκανδάλου με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για την νέα εισαγγελική έρευνα, τις οποίες έφεραν στο φως οι New York Times, η λογιστική φίρμα Mazars USA τόνισε σε δήλωσή της ότι «θα σεβαστεί τη νομιμότητα και θα συμμορφωθεί πλήρως με τις νομικές της υποχρεώσεις». Οπως είπε, πιστεύει έντονα στους ηθικούς και επαγγελματικούς κανόνες και τους κανόνες που διέπουν τη λογιστική, αλλά δεν σχολιάζει την εργασία που κάνει για τους πελάτες της.

Ο δικηγόρος του Ομίλου Τραμπ, Μαρκ Μουκάσεϊ, δήλωσε ότι «αξιολογεί την κατάσταση και θα απαντήσει όπως αρμόζει».

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον πέρασαν μήνες εξετάζοντας τις πληρωμές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 σε δύο γυναίκες που δήλωσαν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις με τον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της Στόρμι Ντάνιελς και του μοντέλου Κάρεν ΜακΝτούγκαλ.

Ο Κοέν, που έκανε ο ίδιος την μια πληρωμή και κανόνισε την άλλη, δήλωσε ένοχος για οικονομικές παραβιάσεις, φοροδιαφυγή και άλλα εγκλήματα και εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης.

O Τραμπ, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση με οποιαδήποτε γυναίκα, υποστηρίζει ότι οποιεσδήποτε πληρωμές ήταν ένα προσωπικό ζήτημα και όχι δαπάνη προεκλογικής εκστρατείας.

Κανείς εκτός από τον Κοέν δεν κατηγορήθηκε για την υπόθεση, αν και οι εισαγγελείς είπαν ότι ο ίδιος ο Τραμπ γνώριζε και διεύθυνε τις πληρωμές αυτές.

Ο όμιλος Τραμπ επέστρεψε επίσης στον Κοέν τα χρήματα που κατέβαλε στην Ντάνιελς. Ο Κοέν ισχυρίστηκε ότι οι υπάλληλοι του ομίλου απέκρυψαν την πραγματική φύση των πληρωμών και ότι είναι άδικο να διώκεται μόνο αυτός.

Πηγή:huffingtonpost.gr

  •  
    5
    Shares
  •  
  •  
  • 5
  •