Ενδιαφέροντα μηνύματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τέλος στο διήμερο ανοδικό σερί για τον γενικό δείκτη σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε στις 861,91 μονάδες με πτώση 0,69%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 45,13 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 7,38 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 31 έκλεισαν ανοδικά, 69 πτωτικά, και 89 παρέμειναν αμετάβλητες.

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν σήμερα από την αρχή της συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, εν αναμονή των επενδυτών για τις αποφάσεις της αυριανής συνεδρίασης της FED. Ο γενικός δείκτης κατέγραψε ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 859,54 μονάδες, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχονται οι μετοχές των Alpha Bank, ΜΠΕΛΑ, Φουρλή, και LAMDA Development, με αυτή της AS Company να ξεχωρίζει σε κέρδη.

Η σημαντική άνοδος της τιμής του πετρελαίου χθες, καθώς και η αύξηση του γεωπολιτικού κινδύνου στην Μέση Ανατολή, δεν δείχνει να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τους επενδυτές, καθώς συνεχίζουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην αυριανή συνεδρίαση της FED, όπου και θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το εάν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μια νέα χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής τον επόμενο χρόνο ή όχι.

Παρά τα αρνητικά πρόσημα που επικράτησαν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι πιθανότητες παραμένουν αυξημένες για αναρρίχηση προς υψηλότερα επίπεδα στις επόμενες συνεδριάσεις για τον γενικό δείκτη, μιας και όπως αποδείχθηκε και σήμερα οι επενδυτές δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να ρευστοποιήσουν σημαντικό μέρος της θέσης τους στα τρέχοντα επίπεδα.

Πακέτα συνεδρίασης

Η Eurobank Equities μείωσε την τιμή στόχο για την μετοχή της Alpha Bank, στα 2,20 ευρώ από 2,30 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση αγορά, για την μετοχή της Εθνικής αύξησε την τιμή στόχο στα 3,30 ευρώ από 3,0 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας επίσης την σύσταση σε αγορά, ενώ τέλος για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς αύξησε την τιμή στόχο στα 3,20 ευρώ από 2,90 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση σε διακράτηση.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε παρά τις σημερινές απώλειες πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 895 μονάδες, και η στήριξη στις 811 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με αρνητική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (19,14 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (25,81 εκατ. τεμάχια).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα παρέμεινε και σήμερα ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς έκλεισε στο ημερήσιο γράφημα επάνω στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, αλλά κάτω από αυτούς των πέντε και δέκα, με το σήμα πώλησης διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.442 μονάδες, και η στήριξη στις 1.278 μονάδες.

Σε ανοδικό κανάλι παρέμεινε ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 13,26 εκατ. τεμάχια έναντι 17,63 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 821 μονάδες, και η στήριξη στις 653 μονάδες.

Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 1,676 ευρώ με πτώση 2,50%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,7443 ευρώ, και η στήριξη στα 1,3883 ευρώ.

Η μετοχή της ΜΠΕΛΑ έκλεισε στα 16,97 ευρώ με πτώση 3,58%, ολοκληρώνοντας κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς όμως να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 17,888 ευρώ, και η στήριξη στα 15,672 ευρώ.

Η μετοχή του Φουρλή έκλεισε στα 5,33 ευρώ με πτώση 2,56%, ολοκληρώνοντας κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, παραμένοντας οριακά πάνω από αυτόν των πενήντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 5,714 ευρώ, και η στήριξη στα 5,026 ευρώ.

Η μετοχή της ΑΣΚΟ έκλεισε στα 3,17 ευρώ με άνοδο 2,92%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,251 ευρώ, και η στήριξη στα 2,841 ευρώ.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,801% αμετάβλητη, και της δεκαετίας στο 1,494% αμετάβλητη.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

  •  
    26
    Shares
  •  
  •  
  • 26
  •