Προληπτικό μέτρο η αποστολή όπλων σε τρομοκράτες ισλαμιστές αποφάνθηκε τουρκικό δικαστήριο

Αιτιολογικό της δικαστικής απόφασης στην υπόθεση σχετικά με τα φορτηγά της ΜΙΤ : Επιχείρηση της FETO

Στο αιτιολογικό της δικαστικής απόφασης της υπόθεσης των φορτηγών της ΜΙΤ, τονίζεται πως πρόκειται για μία οργανωμένη επιχείρηση της οργάνωσης FETO

Στο αιτιολογικό αναφέρεται πως το σταμάτημα των φορτηγών της ΜΙΤ είχε ως απευθείας στόχο την κυβέρνηση και την ΜΙΤ και ότι η FETO για να εκθέσει την κυβέρνηση διεθνώς είχε αποφασίσει να αποκαλύψει τις δραστηριότητές της στην Συρία.
Επίσης στην απόφαση αναφέρεται πως λόγω των γεγονότων στη Συρία το κράτος όντας σε κατάσταση νόμιμης άμυνας, είχε το δικαίωμα να πάρει αναλογικά και προληπτικά μέτρα, εννοώ καταγράφεται πώς “κανένα κράτος δεν μπορεί να περιμένει να έρθει η καταστροφή και να ξεσπάσει”.

Τι είχε συμβεί;

Στις 19/1/2014 τρία φορτηγά τα οποία συνόδευαν οι υπάλληλοι της ΜΙΤ, μετά από καταγγελία, σταματηθηκαν από την στρατοχωροφυλακή στα διόδια του Σιρκετζι στα Άδανα. Ο εισαγγελέας Αδάνων Αζιζ Τακτσι ο οποίος έδωσε την άδεια για την έρευνα στα φορτηγά οπως είπε αργότερα στο δικαστήριο “όταν μετέβη επιτόπου ήταν μερικά άτομα ατημέλητα με βρώμικα η γενιά που έλεγαν πως είναι υπάλληλοί της ΜΙΤ, οι οποίοι του φώναζαν και τον έβριζαν”.

MİT TIR’larının durdurulması davasında gerekçeli karar: ‘FETÖ’ organizasyonu

11/9/2019

Σχ. : Δηλαδή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου μας λέει ότι το να στέλνει η Τουρκία οπλισμό τους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία, ήταν ένα προληπτικό μέτρο στα πλαίσια της νόμιμης άμυνας που είχε το κράτος της Τουρκίας ! Ωραία λογική !
Τι να πουν όμως οι έρμοι οι δικαστές ; Αφού ξέρουν πως ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα, αν έβγαζαν άλλη απόφαση, την άλλη μέρα θα γνώριζαν από κοντά τα σωφρονιστικά καταστήματα….

Μερικά από τα πολλά μας δημοσιεύματα σχετικά με αυτή την βρώμικη ιστορία…

Πηγή:tourkikanea.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •