Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τώρα ο Δένδιας

Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, και για τη Βόρεια Μακεδονία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην πλήρη και συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση στη Σόφια με την ομόλογό του της Βουλγαρία, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

«Η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας στα Βαλκάνια, υπήρξε ανέκαθεν ισχυρός υποστηρικτής της πολιτικής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται ορισμένα κριτήρια και προϋποθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο και σε σχέση με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην πλήρη και συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε ο Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Βουλγαρία και Ελλάδα είναι «στενοί εταίροι και σύμμαχοι» και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής και καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να συνεισφέρουν στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων τους.

Η διμερής και περιφερειακή συνεργασία, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, τα ενεργειακά ζητήματα, οι επενδύσεις και το τέταρτο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν από Ζαχαρίεβα και Δένδια. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ενημέρωσε επίσης την Βουλγάρα ομόλογό του για την ‘παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή’.

Ο Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί σήμερα μια μονοήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία, εκτός από την Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Πηγή:echedoros-a.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *