Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 858,80 μονάδες με πτώση 1,22%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 42,12 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 1,22 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 33 έκλεισαν ανοδικά, 74 πτωτικά, και 82 παρέμειναν αμετάβλητες.

Αρνητικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να διαπραγματεύεται με αρνητικό πρόσημο και με απώλειες άνω του 1% στο μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 854,89 μονάδες. Αυξημένες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των ΔΕΗ, Εθνικής, Σαράντη, ΕΕΕ, και LAMDA Development, χωρίς όμως τα αρνητικά πρόσημα που καταγράφηκαν σήμερα να δημιουργούν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς ο πραγματοποιηθέν όγκος διαμορφώθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η προσοχή πλέον στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση, καθώς ο γενικός δείκτης στο ωριαίο γράφημα κατάφερε να διατηρηθεί έστω και οριακά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για θετικό πρόσημο στην αυριανή διαπραγμάτευση.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε σήμερα μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 895 μονάδες, και η στήριξη στις 811 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε με αρνητική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (18,88 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (26,65 εκατ. τεμάχια).

Σε πλευρικό κανάλι παρέμεινε και σήμερα ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας στο ημερήσιο γράφημα κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.442 μονάδες, και η στήριξη στις 1.278 μονάδες.

Πακέτα συνεδρίασης

Πιέσεις δέχθηκε σήμερα ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 12,60 εκατ. τεμάχια έναντι 18,61 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 821 μονάδες, και η στήριξη στις 653 μονάδες.

Η μετοχή του Ικτίνου έκλεισε στα 1,012 ευρώ με κέρδη 0,20%, πραγματοποιώντας όγκο για μια ακόμη συνεδρίαση πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών, αποτυπώνοντας την πρόθεση των επενδυτών για ρευστοποιήσεις, και κλείνοντας λίγο πάνω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,2399 ευρώ, και η στήριξη στα 0,9908 ευρώ.

Η μετοχή της ΙΝΛΟΤ έκλεισε στα 0,47 ευρώ με πτώση 1,98%, παραμένοντας σε πλευρικό κανάλι, ολοκληρώνοντας σήμερα κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,5480 ευρώ, και η στήριξη στα 0,4433 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντρακάτ έκλεισε στα 2,04 ευρώ με πτώση 2,39%, ολοκληρώνοντας μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και κλείνοντας κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,1039 ευρώ, και η στήριξη στα 1,6429 ευρώ.

Η μετοχή της Profile έκλεισε στα 4,12 ευρώ με πτώση 2,14%, συνεχίζοντας να διαπραγματεύεται σε πλευρικό κανάλι, και ολοκληρώνοντας κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, καθώς και μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,227 ευρώ, και με την στήριξη στα 3,44 ευρώ.

Αρνητικά πρόσημα καταγράφηκαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,89% με άνοδο 2,53 %, και της δεκαετίας στο 1,604% με άνοδο 0,56.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •