Τι σηματοδοτεί η σημερινή πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 860,51 μονάδες με πτώση 0,87%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 35,3 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 2,55 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 41 έκλεισαν ανοδικά, 57 πτωτικά, και 92 παρέμειναν αμετάβλητες.

Πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα από την αρχή της συνεδρίασης, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί έως το χαμηλό των 855,20 μονάδων. Οι πωλητές εστιάστηκαν κυρίως στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, και ιδιαίτερα σε αυτές του τραπεζικού κλάδου, με την μετοχή της ΔΕΗ να ξεχωρίζει σε κέρδη, έπειτα από το πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας στο οποίο η κατάργηση των ειδικών τιμολογίων μάλλον θα οδηγήσει σε απώλειες πελατών παρά σε ενίσχυση της ρευστότητας της.

Η διατήρηση του γενικού δείκτη πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, καθώς και τους σήματος αγοράς, διατηρεί αυξημένες τις πιθανότητες για συνέχιση της ανοδικής πορείας των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων, σενάριο το οποίο όμως μπορεί να υλοποιηθεί μόνο στην περίπτωση όπου εμφανιστούν οι τζίροι της προηγούμενης εβδομάδας.

Η Morgan Stanley διατηρεί για την μετοχή της Eurobank |την τιμή στόχο στα 1 ευρώ, καθώς και την σύσταση σε overweight.

Πακέτα συνεδρίασης

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, ολοκλήρωσε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 883 μονάδες, και την στήριξη στις 811 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε σήμερα με ελαφρώς θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (16,07 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (28,85 εκατ. τεμάχια).

Συνεχίζεται να η πλευρική κίνηση για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραμένοντας στο ημερήσιο γράφημα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.543 μονάδες, και την στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Τέλος στο τριήμερο ανοδικό σερί του έβαλε σήμερα ο τραπεζικός δείκτης, παραμένοντας όμως πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 8,82 εκατ. τεμάχια έναντι 20,36 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 696 μονάδες.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 3,084 ευρώ με άνοδο 11,34%, ολοκληρώνοντας στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,2366 ευρώ, και η στήριξη στα 2,6638 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντρακάτ έκλεισε στα 1,94 ευρώ με κέρδη 4,02%, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,9537 ευρώ, και η στήριξη στα 1,6604 ευρώ.

Η μετοχή της Profile έκλεισε στα 4,14 ευρώ με κέρδη 0,24%, διατηρώντας την πλευρική της κίνηση, και ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, παραμένοντας κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά, με την στήριξη να βρίσκεται στα 3,7489 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντραλότ έκλεισε στα 0,4675 ευρώ με πτώση 0,53%, ολοκληρώνοντας κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,4888 ευρώ, και η στήριξη στα 0,4172 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντρακόμ έκλεισε στα 1,02 ευρώ με πτώση 0,78%, παραμένοντας για τρίτη διαδοχική μέρα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,0578 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 0,9876 ευρώ.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,956% με άνοδο 0,10%, και της δεκαετίας στο 1,616% με άνοδο 0,44%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •