Τραπεζικά αποτελέσματα και Ιταλία έφεραν την ευφορία στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 858,46 μονάδες με άνοδο 1,78%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 85,63 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 7,97 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 74 έκλεισαν ανοδικά, 32 πτωτικά, και 84 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ανοδικά κινήθηκε από την αρχή της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, καταγράφοντας υψηλό στις 858,50 μονάδες. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάστηκε κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική και Alpha Bank να ανακοινώνουν σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης αποτελέσματα εξαμήνου, και να ακολουθούν αύριο Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Ιταλία, με το επενδυτικό ρίσκο στην Ευρώπη να μειώνεται, επιτρέποντας στα κερδοσκοπικά κεφάλαια να στραφούν και στις περιφερειακές αγορές..

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, ολοκλήρωσε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (840 μονάδες), στρέφοντας την προσοχή στην αυριανή συνεδρίαση (φίλτρο τρία), με το σήμα να διατηρείται, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 900 μονάδες, και η στήριξη στις 822 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε και σήμερα με θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (33,41 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (29,12 εκατ. τεμάχια). Η προσοχή στις επόμενες συνεδριάσεις συνεχίζει να παραμένει στραμμένη, στο εάν ο γενικός δείκτης θα καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών ή θα υποχωρήσει προς χαμηλότερα επίπεδα.

Πακέτα συνεδρίασης

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε σήμερα ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας στο ημερήσιο γράφημα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.543 μονάδες, και την στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και σήμερα ο τραπεζικός δείκτης, κλείνοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται για πέμπτη διαδοχική μέρα, παραμένοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 24,88 εκατ. τεμάχια έναντι 20,47 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 696 μονάδες.

Η HSBC αύξησε την τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,10 ευρώ από 3,0 προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση σε αμετάβλητη.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν και σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,915% με άνοδο 0,33%, και της δεκαετίας στο 1,562% με άνοδο 0,19%, καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,543%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    37
    Shares
  •  
  •  
  • 37
  •