Δεν έρχονται αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού

εν αυξάνονται τα διόδια στην Αττική Οδό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος υπήρξε παρασκηνιακή συμφωνία ανάμεσα στην εταιρεία και την κυβέρνηση.

Αναμένεται να εκδοθεί και ανακοίνωση της εταιρείας για τη μη αύξηση των διοδίων.

Η κυβέρνηση αφήνει να παρέλθει η δικαστική προσφυγή εναντίον της εταιρείας και η Αττική Οδός δεν πρόκειται να αυξήσει τα διόδια. Εκκρεμούν βεβαίως, τα προγράμματα για την επέκταση της Αττικής Οδού προς Ραφήνα.

Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά είχε προκληθεί μεγάλη πολιτική αναταραχή με την ανακοίνωση της Αττικής Οδού περί αύξησης των διοδίων, πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημειώνεται ότι η αύξηση είχε ανακοινωθεί από την Αττική Οδό Α.Ε. στο παραπέντε των εθνικών εκλογών με άμεση ισχύ από την 1η Ιουλίου. Ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης εξέδωσε σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία απέτρεπε την άμεση εφαρμογή των αυξήσεων.

Ο νέος υπουργός Υπδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής άφησε να εκπνεύσει η ισχύς της ΠΝΠ, χωρίς να περάσει από τη νέα Βουλή για να αποφύγει τυχόν νέες συγκρούσεις.

Πηγή:mikrometoxos.gr